De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 29 maart 2016

---

Schrijver met zonnebril

Daar stond ik dan, op het podium van De Rode Hoed in Amsterdam. Speciaal voor het Gala van het Fantastische Boek had ik met schrijver Martijn Adelmund een lied geschreven, dat ik op dat moment voor een zaal gevuld met lezers, schrijvers en uitgevers ten gehore zou brengen. Nu zing ik in mijn vrije tijd graag en veel. Maar hetzelfde doen voor mensen uit het boekenvak, waarin ik werk en hoop serieus genomen te worden? Dat is toch andere koek. Zoiets is al spannend genoeg, zou je zeggen. Maar nee. U raadt namelijk nooit wie voor de gitaarbegeleiding zorgde: Paul van Loon.

U moet even weten dat één van de eerste boeken die ik in mijn eentje las Meester Kikker was. Dat het eerste verhaal waarvan ik ooit wakker lag in De Griezelbus stond. En dat ik mijn vader – een kerkhistoricus die werkte aan een historisch naslagwerk en wat info over het occulte nodig had – een minicollege over weerwolven gaf met Het weerwolvenhandboek in mijn hand. Kortom: Paul van Loon is een van de schrijvers die van mij een boekenliefhebber hebben gemaakt.

Het was dan ook vrij onwerkelijk om al zingend naast me te kijken en de bekende bezonnebrilde schrijver al rockend te zien staan. Om naderhand met hem na te praten om hem te vertellen dat hij mij als kind van flink wat nachten slaap beroofde, maar me ook heerlijk liet griezelen. En om te zeggen dat een liedje met hem spelen wel een droom leek. ´Of een nachtmerrie?’ grapte hij. Ik zou het niet kunnen zeggen. Maar spannend? Dat was het zeker.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 april 2016 – Met Tatiana de Rosnay en Jelle Brandt Corstius

De themapagina’s van de april-editie zijn gewijd aan reizen: van Jelle Brandt Corstius met As in tas tot het inspirerende Caravanity Supertrips. In deze editie staat ook een interview met bestsellerauteur Tatiana de Rosnay, inclusief een unieke foto van fotograaf Wouter le Duc. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Het verhaal van mijn Daphne

Met Manderley voor altijd schreef Tatiana de Rosnay, bekend van de roman Haar naam was Sarah, haar eerste biografie. Ze dook hiervoor in het leven van haar grote schrijfinspiratie: Daphne du Maurier (1907-1989). ‘Toen ik toezegde haar biografie te schrijven had ik geen idee wat ik me op de hals haalde,’ zegt De Rosnay. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Als het zaterdag wordt

Als het zaterdag wordt is het zesde deel in de spannende Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French. De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Vier titels om de lente mee te beginnen

Het is lente! Daarom zetten wij de vier leukste lentetitels voor je op een rijtje. Om lekker te lezen op een terrasje, in het park, of toch maar binnen. Want ook in de lente is het wel eens rotweer. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Jongensboek

Wijk is het debuut van Jonathan Griffioen. De bundel bevat gedichten die doordrongen zijn van herkenbaar jeugdsentiment, ook al kom je uit een andere plaats. In eerste instantie pakt Wijk je niet bij de lurven, maar als de melancholie greep op je krijgt doet Griffioen de rest. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Joke wil spoken

Joke is een rondzwevende geest. Maar voor rondzwevende geesten valt er weinig te beleven. Om je dood te vervelen! Dus Joke wil iets anders: Joke wil spoken! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Je ogen uitkijken op Dutch Comic Con

Nerd zijn betekent eerlijk zijn over wat je leuk vindt en niet bang zijn om dat uit te dragen. Dit werd perfect geïllustreerd door de bezoekers die afgelopen weekend Dutch Comic Con bezochten.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com