De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 1 oktober 2013

Klaar voor de start... En lezen maar!

Computers, smartphones, iPads... Ze zijn er nog maar zo kort, maar nu al niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zelfs basisschoolkinderen brengen uren achter een schermpje door. 

Deze week interviewden we Bram van Montfoort, die een jaar lang geen internet gebruikte. Zo bont hoef je het natuurlijk niet te maken, maar het is goed om te beseffen dat je het internet niet altijd nodig hebt.

Morgen begint de Kinderboekenweek, met als thema 'sport'. Een mooie reden om die computer eens uit te laten en lekker te gaan lezen... Of juist buiten te gaan voetballen!

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Nieuwe editie Boekenkrant verschijnt op 7 oktober - thema jeugdboeken

Op de eerste maandag van de maand, op 7 oktober 2013 verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant. In deze editie wordt veel aandacht besteed aan het thema 'jeugdboeken'. De verschillende genres van jeugdboeken krijgen de aandacht die ze verdienen. Naast dit thema is er zoals in iedere editie plaats voor de rubrieken literatuur, spanning, non-fictie en strips.

31 oktober t/m 11 november: Boekenkrant op de Boekenbeurs in Antwerpen

Van 31 oktober tot en met 11 november vindt het grootste boekevenement van de Lage Landen plaats: de Boekenbeurs in Antwerpen. Het team van de Boekenkrant zal alle dagen van de beurs aanwezig zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

Klassen doen mee aan achterflaprecensie-wedstrijd

Tijdens de achterflaprecensiewedstrijd vragen we jullie een recensie schrijven over de achterflap van Gerda Crousets Niemand weet. Inmiddels hebben we al heel wat mooie recensies mogen ontvangen. Zo ook van docent Sander Rooijakkers, die met zijn leerlingen achterflaprecensies is gaan schrijven!

Lees verder op boekenkrant.com 

Literatuur

Een Surinaamse bestseller en een 'prachtige film'

Deze week ging Hoe duur was de suiker? in première als openingsfilm van het Nederlands Filmfestival. Het is een verfilming van Cynthia McLeod’s gelijknamige boek. Eerder kwam de auteur al naar Utrecht voor een signeersessie in boekhandel Polare. De Boekenkrant was erbij.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Thomas Olde Heuvelt – Hex

Wie in Beek geboren is, zal daar altijd blijven. Wie zich er vestigt, gaat nooit meer weg. Het pittoreske dorpje is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw die met haar ogen en mond dichtgenaaid door de straten loopt.

Lees verder op boekenkrant.com

Donna Tartt in Breda voor presentatie Het puttertje

Gisteren beleefden thrillerfans een bijzondere avond in Breda. Donna Tartt presenteerde haar langverwachte boek Het Puttertje in de Grote Kerk. De titel van het boek is ontleend aan een schilderij van de Hollandse meester Carel Fabritius.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

‘Ik ben heel veel van boeken gaan houden’

Bram van Montfoort leefde een jaar zonder internet. Hij beschrijft de tijd die hij unplugged doorbracht in het boek Een jaar offline, dat in de Nieuwe Boekhandel in Amsterdam gepresenteerd werd. Daar overhandigde hij het eerste exemplaar aan zijn oma. ‘Zij stelde mij op de hoogte van het bestaan van Gangnam Style,’ grapt Van Montfoort.

Lees verder op boekenkrant.com

Niels Roelen – Leven na Uruzgan

 Leven na Uruzgan is het rauwe, aangrijpende verhaal van een soldaat die na een heftige periode in Uruzgan opnieuw zijn weg moet vinden in de maatschappij.

Lees verder op boekenkrant.com 

Jeugd

Ian Johnstone – De Spiegelkronieken 1 - de klok tussen de werelden

Wanneer Sylas een boek vol oude, bewegende runen krijgt, gebeuren er vreemde dingen. Hij komt op een kerkhof oog in oog te staan met een groteske hond, ontmoet een mysterieuze vreemdeling en ontdekt dat zijn oom een groot geheim voor hem achterhoudt.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Striptentoonstelling in Meermanno vandaag geopend

Vandaag wordt de tentoonstelling Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal geopend. Er zijn honderden bijzondere strips en originele tekeningen te bekijken.

Lees verder op boekenkrant.com 

Fotostripheld Ype naar Frankrijk gehaald

De fotostrips van Ype Driessen zijn nu ook in het Frans te lezen. Het gaat om vertalingen van de autobiografische serie Ype+Willem, die onder andere bekendheid verwierf via NRC Next.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com