De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 29 maart 2016

---

Bioscoop

Ik zat er helemaal klaar voor. Vol verwachting nam ik plaats op de rode pluche bioscoopstoel met een flesje Pepsi in mijn hand. Afgelopen zomer mocht ik een kijkje nemen op de set van de verfilming van De Helleveeg. En gisteren zou ik eindelijk het eindresultaat zien.

Ik vermoedde dat de scène die ik opgenomen had zien worden aan het eind van de film zou zitten. Ik was benieuwd: welke shots zouden ze hebben uitgekozen? En zou je, als je heel goed zou luisteren, mij misschien een enthousiast zuchtje horen geven? De Helleveeg vond ik in ieder geval zeker een bezoek waard. De verfilming blijft dicht bij het boek van A.F.Th. van der Heijden en weet zowel de humor als het drama van de roman in de film te verweven. De kostuums en de Eindhovense decors zijn fantastisch en het acteerwerk van Hannah Hoekstra is subliem.

Eigenlijk heb ik maar twee echte kritiekpunten. Dat er in een verder zo mooi afgewerkte film op een station in de jaren zestig een lichtgevend blauw bord en twee incheckpaaltjes in beeld komen; en dat de scène waar ik zo lang op had gewacht zonder genade uit de film was geknipt. Tja: dat laatste kritiekpunt zal iets zijn waar u als filmbezoeker weinig boodschap aan heeft. Maar ja. U kunt zich vast voorstellen dat ik niet alleen met mijn lege Pepsiflesje de zaal uitkwam… maar ook met een ietwat beteuterde uitdrukking op mijn gezicht.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Waar het schrijverschap begint

Vorig jaar dook er in New York opeens een reeks niet eerder gepubliceerde verhalen op van Truman Capote. De bundel Waar de wereld begint, die verhalen bevat die hij tussen zijn elfde en negentiende schreef, wordt alom bejubeld. Terecht? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Lex Jansen: Met Anna Enquist in Parijs

In tegenstelling tot The London Book Fair en de Buchmesse in Frankfurt is de Salon du Livre in Parijs niet alleen een beurs voor uitgevers, literair agenten en filmproducenten, maar vooral ook voor lezers. Alle Franse uitgeverijen zijn er vertegenwoordigd, maar ook veel buitenlandse. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Gebroken geheugen

In deze spannende futuristische thriller wordt Tim Hall wakker in een onwerkelijke wereld, gevangen in een ander lichaam en met gaten in zijn geheugen. En hij is niet alleen… 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

De dood en het voortleven van een legende: Johan Cruijff

Ter nagedachtenis aan Johan Cruijff selecteerden wij drie titels uit zijn Cruijff bibliotheek: een collectie boeken over en van Johan Cruijff, die goedkeuring kunnen wegdragen van de Cruijff Foundation. De opbrengst van deze boeken komt ten goede aan deze stichting. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Vertrouwen in de poëzie

Voor sommige dichters is rijmen taboe, maar Menno Wigman trekt zich daar al jaren niets van aan. In zijn nieuwe bundel Slordig met geluk weet hij wederom de stijlmiddelen van het verleden op een moderne manier te gebruiken, wat een degelijke, maar enigszins routineuze bundel oplevert. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Uit de kast!

Het is raar maar waar: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld is voorspelbaar en verfrissend tegelijk. De hoofdrol in dit high school-verhaal is voor Simon, die toevallig homo is. Nou ja, helemaal toevallig is dat niet. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com