De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 september 2013

Alles voor de literatuur!

Ik moest naar de tandarts om een gaatje te laten vullen. Toen hij zijn spuit pakte, vroeg ik hem: 'Hoe lang blijf je zo'n verdoving voelen? Ik moet nog iemand interviewen vandaag.' De tandarts keek me meelijwekkend aan. 'Dat voel je nog wel een halve dag... Maar we kunnen het ook zonder verdoving doen!'

Ik aarzelde, maar toen dacht ik aan Rosamund Lupton, auteur van de internationale bestseller Zusje, die op mijn vragen zat te wachten. Ik slikte, en knikte. Toen ik even later met mijn mond open achterover lag en de boor in slow motion op me af voelde komen, herhaalde ik een tantra dat me door de rest van mijn dag heen sleepte: 'Alles voor de literatuur... Alles voor de literatuur... Alles.'

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Achterflaprecensie-wedstrijd: Niemand weet

‘Don’t judge a book by its cover’, zeggen de Engelsen – maar dat is nu juist wat we van je vragen tijdens de achterflaprecensiewedstrijd! Iedere maand plaatsen we een achterflaptekst van een boek online. Vervolgens vragen we je om een originele reactie te geven op die inhoud: een recensie van de achterflap.

Lees verder op boekenkrant.com

31 oktober t/m 11 november: Boekenkrant op de Antwerpse Boekenbeurs

Van 31 oktober tot en met 11 november vindt het grootste boekevenement van de Lage Landen plaats: de Boekenbeurs in Antwerpen. Het team van de Boekenkrant zal alle dagen van de beurs aanwezig zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

Boekenkrant interviewt Rosamund Lupton over recherchewerk en zusterliefde

Gisteren was Rosamund Lupton in Nederland om haar internationale bestseller Zusje te promoten. Boekenkrant ging naar Amsterdam om de Britse auteur te interviewen. Hier alvast een voorproefje.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Geld moet rollen op de New York Antiquarian Book Fair

De echte boekenliefhebber kijkt alweer reikhalzend uit naar de Antwerpse Boekenbeurs, die van 31 oktober tot en met 11 november te bezoeken is. Het is echter ook interessant om te kijken naar boekenbeurzen buiten Nederland en Vlaanderen. Zo bezocht Philip Fokker dit voorjaar de New York Antiquarian Book Fair - een geheel andere gelegenheid, waarbij geld moet rollen.

Lees verder op boekenkrant.com

Boekfragment: Tutuba van Cynthia McLeod

Twee dagen voordat ze gaat trouwen wordt de vijftienjarige Tutuba geroofd en komt ze op het slavenschip de Leusden terecht.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Nieuwe titel: Stephen King – Dr. Sleep

Dr. Sleep is het langverwachte vervolg op De Shining, het ijzingwekkende boek over schrijver Jack Torrance, die een verlaten hotel onder zijn beheer krijgt en daar langzaam wegzakt in waanzin.

Zijn zoontje Danny Torrance is inmiddels een man van middelbare leeftijd, die nog steeds achtervolgd wordt door de herinneringen aan het Overlook Hotel.

Lees verder op boekenkrant.com

Peter Drehmanns – De man die brak

In De man die brak rijdt een taxichauffeur als een ongeleid projectiel door de straten van een anonieme stad. Zijn leven heeft net een dramatische wending genomen, en in hoog tempo volgen de koortsachtige gedachten en krampachtige handelingen elkaar op.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Thucydides – De Peloponnesische oorlog

In De Peloponnesische oorlog schetst legeraanvoerder Thucydides de geschiedenis van wat hij ziet als de grootste oorlog ooit. Het resultaat bestaat uit acht boeken, die worden gezien als het begin van de geschiedschrijving in Europa.

Lees verder op boekenkrant.com

Vijftig tinten verbleekt bij Jakarta undercover

Seks te koop in SUV’s met chauffeur, naaktcasino's en wanhopige huisvrouwen op wilde feesten: in Jakarta zijn er ontelbare mogelijkheden om het lichaam tegen betaling uit te buiten.

PROMOTIE – In Jakata undercover beschrijft Moammar Emka de onbegrensde erotische wereld van de vierde grootste stad ter wereld.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Herman Pleij – Meer zuurs dan zoets: Refreinen & rondelen van Anna Bijns

Anna Bijns behoort tot de meest vooraanstaande auteurs van de lage landen. Haar werk is vandaag de dag weinig bekend, maar in haar eigen tijd, de zestiende eeuw, werden haar teksten breed verspreid.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Mama Panya's pannenkoeken: lekker samen delen!

Mama Panya’s pannenkoeken is een kleurrijk prentenboek over Adika en zijn moeder, Mama Panya. Vanavond gaat Mama Panya pannenkoeken bakken. En Adika mag mee naar de markt om boodschappen te doen.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Nieuwe titels bij Strip 2000

Er verschijnen binnenkort een hoop nieuwe titels bij Uitgeverij Strip 2000. Hier alvast een aantal leuke stripboeken die je niet mag missen.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com