De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 februari 2016

---

Unboxing

Ik ben dol op het krijgen van post. Ik vind het heerlijk om brieven, pakketjes en aanverwante artikelen open te scheuren. In dit mailtijdperk blijft de brievenbus thuis echter angstvallig leeg. Gelukkig is dat op mijn werk een compleet ander verhaal. Dat wij op de Boekenkrant-redactie dagelijks een flink stapeltje boeken ontvangen, stemt mij zeer vrolijk.

De afgelopen maand kon ik er alleen weinig plezier aan beleven. Ik was op een bepaald boek aan het wachten dat maar niet kwam. Elke dag maakte ik vol verwachting de post open, om vervolgens teleurgesteld te constateren dat mijn boek er niet tussen zat.

Na een extra mailtje naar de uitgever en een paar dagen wachten was het dan echt zover. Op het binnengekomen pakketje stond een stempel met de naam van de juiste uitgeverij. Met ogen groot als schoteltjes scheurde ik de envelop open. Grijnzend trok ik mijn lang verwachte boek uit het papier. ‘Wauw, wat een enthousiaste reactie!’ riep een van mijn collega’s uit. Toen kwam hij met een interessant idee: ‘Misschien zouden we unboxing video’s moeten maken voor op de website?' Ik ben er nog niet helemaal over uit. Maar als we het gaan doen, heb ik er absoluut geen probleem mee om het unboxen op me te nemen. En lekker te blijven scheuren.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Volgende editie Boekenkrant verschijnt op 7 maart

In de Boekenkrant van 7 maart is er speciale aandacht voor het fantastische boek, oftewel horror, sciencefiction en fantasy. Op onze themapagina’s over het fantastische boek blikken we alvast vooruit op de uitreiking van de Harland Awards op 2 april. En in maart is er natuurlijk ook volop aandacht voor de Boekenweek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

De laatste dag

Leonard is jarig en iedereen is het vergeten. Dat maakt hem niet uit, aangezien hij zichzelf vandaag van het leven gaat beroven. In Gefeliciteerd, Leonard Peacock van Matthew Quick – bekend van het succesvolle Silver Linings Playbook – lezen we hoe Leonard afscheid wil nemen van een aantal mensen op zijn laatste dag.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Zaterdag

Het verschijnen van Zaterdag betekende voor Ian McEwan zijn doorbraak bij het grote publiek. Londen, zaterdag 15 februari 2003: Henry Perowne, liefdevolle echtgenoot, trotse vader van een volwassen zoon en dochter en succesvol neurochirurg, wordt vroeg wakker en ziet uit zijn slaapkamerraam het angstaanjagende schouwspel van een brandend vliegtuig.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De val van Turing

In De val van Turing neemt David Lagercrantz de lezer mee terug naar de jaren vijftig in Engeland. Met vaardige en invoelende pen zet hij twee mannen neer wiens kansen, talenten en geest getest worden: de fictieve Leonard Corell en de vader van de moderne informatica: de excentrieke, onconventionele en vrijdenkende Alan Turing. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

De vele gezichten van het sportboek

Sportliefhebbers zijn er genoeg, toch moest je in de boekwinkel jarenlang met een vergrootglas op zoek naar een sportboek. Met bestsellers als Gijp en Kieft is de sportboekenmarkt definitief opengebroken. Hoog tijd om dit genre, in al zijn verschijningsvormen, onder de loep te nemen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Fileparkerende kinderwagens in het nijntjemuseum

In juli 2015 werd het Dick Bruna Huis officieel omgedoopt tot het nijntjemuseum. Het is een must-see voor iedereen die fan is van de beeldtaal van Dick Bruna. En natuurlijk alle peuters en kleuters die dol zijn op Bruna’s bekende konijntje.De Boekenkrant bracht een bezoekje aan het vernieuwde museum. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen

In De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen (8+) spatten de humor en de actie van elke pagina. Merel wordt in haar slaap gekidnapt en komt in een wereld vol piraten terecht. Ze moet werken op De Woeste Made, een schip met de vreemdste bemanning ooit. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Maaike Hartjes: pionier van de dagboekstrip

Maaike Hartjes' autobiografische anekdotes en ontwapenende luciferpoppetjes zijn al twintig jaar bekend en geliefd bij een breed publiek. Op 28 februari krijgt ze de Stripschapprijs 2016 voor haar hele oeuvre. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com