De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 september 2013

Omslag

Deze week ontdekte ik boekface.wordpress.com, een website waarop het poseren met boeken naar een nieuw level wordt getild. Het geeft maar weer eens aan dat de omslag van een boek al een heel verhaal vertelt. 'Don't judge a book by its cover', zeggen ze in Engeland. Maar een mooie cover, zoals die van Oogcontact op het plaatje hiernaast, kan je schaamteloos verleiden tot de aankoop van een boek.

Ook de Boekenkrant waardeert een mooie omslag. Bovendien  zien we een goede verhaalbeschrijving op de achterkant als een echte kunst. Daarom lanceren we deze week - hou je vast - de achterflaprecensiewedstrijd. Houd onze website in de gaten voor meer info...

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Nieuwe editie Boekenkrant verschijnt op 7 oktober - thema jeugdboeken

Op 7 oktober, de eerste maandag van de maand, verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant. In deze editie besteden we veel aandacht aan het thema 'jeugdboeken'. De verschillende genres van jeugdboeken krijgen de aandacht die ze verdienen. Naast dit thema is er zoals in iedere editie aandacht voor de rubrieken literatuur, spanning, non-fictie en strips.

Lees verder op boekenkrant.com

Shira Keller wint Academica Literatuurprijs 2013

Gisteren werd bekend dat Shira Keller de 18e editie van de Academica Literatuurprijs heeft gewonnen. Haar boek M. werd door een vakjury met twee andere romans voor de prijs genomineerd. Het lezerspubliek heeft haar uiteindelijk tot winnaar verkozen.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Nooit meer slapen van Hermans naar het witte doek

Nooit meer slapen van W.F. Hermans zal binnenkort verfilmd worden. De Engelstalige filmversie van de roman krijgt de titel Beyond Sleep en is waarschijnlijk in 2015 in de bioscopen te zien.

Lees verder op boekenkrant.com

150 jaar Couperus gevierd met voorleesmiddagen

Ter ere van 150 jaar Couperus wordt er elke zondag een voorleesmiddag georganiseerd in het Louis Couperus Museum in Den Haag. Bekende Nederlanders en Couperus-liefhebbers zullen voorlezen uit het werk van de Haagse schrijver.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Levensecht en levensgroot

Neil Gaiman schrijft fantasyboeken voor volwassenen en kinderen, soms zelfs tegelijkertijd. Zijn nieuwe roman Oceaan aan het einde van het pad is bedoeld voor een ouder publiek – ook al is het hoofdpersonage een jongetje van zeven.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Ratelband bounct back met 'Emile on Tour'

Scheidingen, faillissementen en negatieve media-aandacht: Emile Ratelband heeft geen gunstige tijd achter de rug. Toch keert hij dit najaar vol positiviteit terug met een nieuw concept: Bouncing Back. Er wordt bovendien gewerkt aan een Bouncing Back-boek, dat waarschijnlijk begin 2014 zal verschijnen.

Lees verder op boekenkrant.com

Waarom we ineens van de Duitsers houden: een lezing

Op 26 september geeft journalist en historicus Merlijn Schoonenboom in Den Haag een lezing over zijn boek Waarom we ineens van de Duitsers houden.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Ester Naomi Perquin & Menno Hartman – Poëziekalender 2014

Op de Poëziekalender 2014 is poëzie te vinden die de afgelopen zeventig jaar bij Uitgeverij Van Oorschot is verschenen.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

J.K. Rowling schrijft weer over Potterwereld

Vandaag maakte J.K. Rowling bekend dat ze weer gaat schrijven over het universum van Harry Potter. Ze gaat het script schrijven voor een filmserie gebaseerd op Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Lees verder op boekenkrant.com

Zet alvast in je agenda!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende activiteiten en evenementen in boekhandels en bibliotheken bij jou in
de buurt. In de volgende editie vind je de uitgebreide Kinderboekenweekagenda.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com