De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 september 2013

Koopjesdrift

Ooit werkte ik een weekendje in Utrechtse Jaarbeurs bij de garderobe van de Margriet Winterfair. Overal dames met kekke korte kapsels, vierkante brillen en een voorliefde voor Ecco-schoenen. De fair betekende de ultieme koopjesjacht, en deze vrouwen waren er klaar voor.

Dit weekend was ik weer in de Jaarbeurs voor het Boekenfestijn, een enorme boekenmarkt. Dankzij de aanwezige pubers, kinderen, studenten en bejaarden was het publiek wat diverser dan tijdens de Winterfair. Maar ik herkende dezelfde koopjesdrift: als hongerige wolven gooiden ze kookboeken, romans en strips in hun mandje. Ik hoop dat ze van hun boeken genieten!

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Een eenzaam avontuur met vijftig tinten

Ja, de miljoenenverkoop van de Vijftig tinten-trilogie was ongeëvenaard. Alleen al in Nederland werden ongeveer 1,5 miljoen exemplaren van de trilogie verkocht. Maandenlang waren vrouwen met rode koontjes thuis, in de tuin, de bus of de trein verdiept in de sadomasochistische relatie tussen Anastasia Steele en Christian Grey.

Lees verder op boekenkrant.com

Droomboek gratis op te halen bij de boekhandel

Koning Willem-Alexander heeft het eerste exemplaar van het Droomboek overhandigd gekregen. Dit boek vol positieve dromen over de toekomst van ons land is vanaf vanavond gratis op te halen bij de boekwinkel.

Ter ere van de inhuldiging van de nieuwe koning riep het inhuldigingscomité mensen op om hun dromen voor Nederland in te sturen. Van de ruim 6500 inzendingen werden uiteindelijk ...

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Amsterdamse tentoonstelling over Arnon Grunberg in najaar 2014

Als onderdeel van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam zal er in 2014 een tentoonstelling over Arnon Grunberg te zien zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Een menselijk monster

Vanaf de eerste pagina van Oogcontact laat auteur Fergus McNeill er geen twijfel over bestaan: zakenman Robert Naysmith is een moordenaar. In zijn vrije tijd speelt hij een luguber spel. Hij kiest een tijdstip en de eerste die hem vanaf dat moment aankijkt, gaat eraan.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Stephen Hawking komt met autobiografie

Donderdag komt de autobiografie van Stephen Hawking uit. In My brief history vertelt de 71-jarige wetenschapper over zijn huwelijken, zijn ontdekkingen en zijn ziekte, amyotrofe laterale sclerose, waar hij vanaf zijn 21e aan lijdt.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Seamus Heaney begraven in Dublin

Afgelopen week overleed de Ierse dichter Seamus Heaney op 74-jarige leeftijd. Gisteren werd hij in Dublin begraven.

Lees verder op boekenkrant.com

Sharon Hagenbeek - Bureaucratische Dichtkunst

De dichtkunst is hier in het Midden-Oosten belangrijker dan de literatuur. Dat heeft gedeeltelijk zijn herkomst in de Islam: ze zien de Arabische taal, als afgeleide van het woord van God, per definitie als poëtisch.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Bijzondere lezing over Max Velthuijs en zijn Kikker

In het kader van de tentoonstelling Kikker is hier! in Centre Céramique in Maastricht geeft Liesbeth ten Houten aanstaande zondag een lezing over Max Velthuijs. Gedurende de middag zal blijken dat Velthuijs meer veel meer was dan alleen de bedenker, schrijver en illustrator van Kikker.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com