De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 augustus 2013

Fan van onze lezers

Zondag stond Boekenkrant op de Deventer Boekenmarkt. We hebben veel plezier beleefd aan alle bananendozen en boeken, maar het was vooral erg bijzonder om Boekenkrantlezers te ontmoeten...

Ah, de lezers - wij zijn fan van jullie. Fan van de mensen die elke eerste maandag van de maand naar de plaatselijke boekwinkel rennen om de nieuwe Boekenkrant op te halen. Die is trouwens vanaf vandaag ook verkrijgbaar is in Pijnacker, Gouda en Breda. Natuurlijk heb je ook mensen die, dankzij hun abonnement, wachten tot de postbode de nieuwste Boekenkrant gewoon in de brievenbus werpt. Ook fijn.

De augustus-editie van de Boekenkrant, traditiegetrouw een boekfragmentenspecial, is nu verkrijgbaar. Veel leesplezier!

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Nu verschenen: Boekenkrant editie 5 augustus 2013 - Boekfragmentenspecial

De augustus-editie van de Boekenkrant staat traditioneel in het teken van boekfragmenten. De special bevat in totaal 18 fragmenten uit boeken in de meest uiteenlopende genres.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Boekenjagen op de Deventer Boekenmarkt 2013

Zondag 4 augustus trokken duizenden mensen naar Overijssel om een bezoek te brengen aan de Deventer Boekenmarkt. Tussen de talloze kraampjes die in een slingerende rij de stad in beslag namen, was dit jaar voor het eerst een Boekenkrant-stal te vinden. Webmaster Anouk doet verslag van een dag vol boeken, bananendozen en mensen die (niet) van lezen houden.

Lees verder op boekenkrant.com

Harry Mulisch krijgt standbeeld

Harry Mulisch krijgt een standbeeld in Haarlem. Het kunstwerk wordt gemaakt door beeldhouwster Jikke van Loon en wordt op 30 oktober onthuld.

Mulisch werd in 1927 in Haarlem geboren. Hij was de enige Haarlemmer die de titel van ereburger kreeg toebedeeld. Het standbeeld staat symbool voor de band die de schrijver met de stad had.

Lees verder op boekenkrant.com

Boekenkrant nu verkrijgbaar in Gouda, Pijnacker en Breda

Goed nieuws voor inwoners van Gouda, Pijnacker en Breda: met gepaste trots kunnen we melden dat de Boekenkrant nu ook bij jou in de buurt te vinden is. Vanaf deze week ligt de Boekenkrant namelijk in drie nieuwe winkels.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Gerda Crouset – Niemand weet

Leo van ’t Sant, werkzaam in het Sedna Welness Centrum, wordt totaal onverwachts voor één dag tot manager gebombardeerd. Op diezelfde dag vindt er een feestelijke opening plaats van het Hooibed Chalet.

Alles verloopt vlekkeloos, totdat Leo een kolossale vrouw tegen het lijf loopt op de relaxweide. Haar verschijning roept herinneringen op aan zijn dikke pleegtante.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Een spijkerbroek als symbool voor de vrijheid

‘Na de begrafenis van Irakli Kostava tekende Soso boven de rechterknie van de spijkerbroek die Irakli had gedragen een zon en trok hem aan. Hij heeft hem tot zijn dood aangehouden. Hij werd er zelfs in begraven.’

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Een muizenissige vakantie met Geronimo Stilton

Het is niet alleen de warmste maand van het jaar op Muizeneiland, maar er gaat ook nog eens van alles mis in het leven van Geronimo. En iedereen werkt hem op de zenuwen. Hij is toe aan vakantie…

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Uitgelicht evenement: strips in Meermanno

Dit najaar komt de geschiedenis van het Nederlandse stripverhaal tot leven in Museum Meermanno in Den Haag. Van 28 september tot 12 januari kun je namelijk de tentoonstelling Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal bezoeken.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com