De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 juli 2013

Tips voor thuisblijvers

Ga je dit jaar niet op vakantie? Tijdens deze zomer hoef je je niet te vervelen. Rotterdamse en Utrechtse science-fictionfans kunnen bijvoorbeeld naar hun plaatselijke Polare-boekhandel trekken om Neil Gaiman de hand te schudden. Of wat dacht je van de boekenmarkt van Deventer, waar de Boekenkrant dit jaar bovendien aanwezig zal zijn?

Blijf je dit jaar liever echt thuis? Dan hebben we gelukkig genoeg leestips voor de hele familie...

Anouk Abels- Webmaster Boekenkrant

Boekenkrant op de Deventer Boekenmarkt

Aankomende zondag 4 augustus vindt de 25e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. De Boekenkrant is dit jaar voor het eerst van de partij.

De Deventer Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van Europa. Ruim 125.000 personen bezoeken de 878 kramen die overal in de stad te vinden zijn. Of je nu van poëzie, strips, literatuur of geschiedenisboeken houdt: iedere boekenliefhebber ...

Lees meer op Boekenkrant.com

Literatuur

Boekfragment: De uren die we deelden

Yu-jeong voelt zich diep ongelukkig door een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd. Ze wordt door haar tante voor de keuze gesteld: óf in therapie óf op bezoek bij een ter dood veroordeelde moordenaar in de gevangenis van Seoul.

PROMOTIE - Zo ontmoet ze gevangene nummer 3987, Yun-su, in afwachting van zijn executie. Op jonge leeftijd in de steek gelaten door ...

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Neil Gaiman komt naar Nederland

Neil Gaiman komt in augustus naar Nederland voor een bezoek aan twee Polare-boekhandels. Op 16 augustus komt de fantasy-auteur naar Rotterdam. Op 17 augustus is het aan de Polare-vestiging in Utrecht om de bekende fantasy-schrijver te verwelkomen.

Gaiman komt naar Nederland om zijn nieuwe roman De oceaan aan het einde van het pad te promoten. In dit boek keert een man van ...

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Michel van der Plas overleden

Ben Brinkel, beter bekend onder het pseudoniem Michel van der Plas, is afgelopen weekend overleden.

Van der Plas werkte 43 jaar voor Elsevier en schreef talloze boeken, biografieën en toneelstukken. 

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Dagboek: tot het bittere einde

Tot het bittere einde is de Duitse evenknie van het dagboek van Anne Frank. Beide boeken zijn een persoonlijk relaas van dag tot dag, geschreven door twee gewone mensen die het onthutsende karakter van de Jodenvervolging in rake taal vastleggen.

Vanzelfsprekend richtten we ons in Nederland al die tijd op Anne Frank. Maar recent verscheen Tot het bittere einde weer in het Nederlands. ...

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

2-13 oktober: Kinderboekenweek

Onder de titel ‘Klaar voor de start’ barst op woensdag 2 oktober de Kinderboekenweek 2013 los!

Zit je bijvoorbeeld op voetbal, tennis of hockey? Misschien doe je wel eens een potje dammen of speel je een ander bijzonder spel. De hele Kinderboekenweek staat in het teken van sport en spel, winnen en verliezen.

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Herman ...

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Kamagurka - De terugkeer van Bert en Bobje

Bert Vanderslagmulders is eenzaam en onbegrepen, maar vindt wel dat hij altijd gelijk heeft. Hij wordt vergezeld door zijn enige vriend Bobje, een hondje dat rechtop loopt. Samen leveren zij kritiek op de rest van de wereld. Wat er ook gebeurt, het is nooit goed – en ook wanneer het goed is, loopt het uiteindelijk fout.

In De terugkeer van ...

Lees verder op Boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com