De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 april 2015

---

Geslaagd

Op Koningsdag ging ik met een tweedelige missie de rommelmarkt op: ik zocht LP’s voor mezelf en leuke speeltjes en prentenboeken voor mijn neefje en nichtje. Goed, ik was mijn zoektocht laat begonnen: na eerst een flink gat in de dag te hebben geslapen hadden mijn vriend en ik een uurtje of twee doorgebracht op een terras met een karafje wijn.

Toen we dan eindelijk de markt op wandelden, zag het zwart – nou ja, oranje – van de mensen. Er was daarentegen een grote schaarste aan rommelmarktschatten; in de platenbakken zag ik alleen Willeke Alberti en Chopin liggen, en op de kleedjes lagen slechts een aantal afgekloven teddyberen, een flinke verzameling computermuizen en stapeltjes dvd’s van dubieuze actiefilms.

Ik stond alweer op het punt om terug te wandelen naar het terras, toen een klein meisje in een oranje jurk me op mijn schouder tikte. ‘Wilt u misschien dat ik u mooi maak voor 10 cent?’ vroeg ze stralend, terwijl ze een driekleurig krijtje omhoog hield. Ik overhandigde haar het geld. Met het puntje van haar tong uit de mond tekende ze strepen op mijn beide wangen – de één rood-wit-blauw, de ander blauw-wit-rood. ‘Alsjeblieft!’ zei ze enthousiast, en ze rende weer terug naar haar plastic stoeltje. Trots hief ik mijn geschminkte gezicht omhoog en wandelde verder. Toch nog geslaagd.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com 

---
Like-en-win-actie: Genadeloos

Like-en-win-actie: Genadeloos

De Boekenkrant geeft op Facebook drie exemplaren weg van Genadeloos van Erik Bertrand Larssen. Vraag jij je af hoe je jezelf kunt verbeteren en beter kunt presteren dan je voor mogelijk hield? Dit boek gaat over het vinden van een doel, het ontwikkelen van jezelf en jezelf veranderen om je potentieel te benutten.

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Activiteit van de week:

Lezing Bert en Hannah Wagendorp

2 mei

Zaal van café Publieke Werken, Breda – Hannah en Bert Wagendorp publiceerden onlangs een Vader & Dochter boek. Een boek met de mooiste liedjes van vaders over dochters en andersom, de voordelen van het hebben van een dochter en dingen die je liever niet wilt weten over je vader.

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Literatuur

Maarten ’t Hart in de ontkenningsfase

Maarten ’t Hart in de ontkenningsfase

Van de inmiddels 71-jarige Maarten ’t Hart verschijnt al sinds de jaren zeventig bijna jaarlijks een nieuw boek. Veel van die boeken zijn in meer of mindere mate autobiografisch. Zodoende is over het leven van de schrijver al veel bekend, maar zijn moeder bleef altijd een figuur op de achtergrond.

Lees verder op boekenkrant.com 

---
Column Lex Jansen: De hond en zijn schrijver

Column Lex Jansen: De hond en zijn schrijver

Ik kende Rekel rennend en springend, speurend en jagend van de bladzijden die zijn baas over hem geschreven had. Toen ik hem voor het eerstzag, was hij al oud en ziek. Slechts met moeite kwam hij overeind om me te begroeten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Uitgeteld

Nieuwe titel: Uitgeteld

In het spannende, Roald Dahl-achtige Uitgeteld van Marja West volgen we Esther, getrouwd met bankdirecteur Maarten en wonend in een villa in Aerdenhout. Haar huwelijk komt onder druk te staan als Maartens ex naast hen komt wonen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Een onmogelijke verzoening?

Een onmogelijke verzoening?

Honderd jaar geleden vonden een miljoen Armeniërs de dood tijdens de Armeense Genocide. Althans, zo staat deze tragedie bij de Armenen bekend. De Turken noemen het de Armeense Kwestie. Voor Bloedbroeders gingen de Turkse journalist Sinan Can en de Armeense musicalacteur Ara Halici op zoek naar de waarheid achter dit trauma uit hun gemeenschappelijke verleden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Nieuw! Nu verschenen: BKKoken editie 1, mei 2015: met Casa Benali, koninklijke kookboeken en we testen een slow food-kookboek

Nieuw! Vanaf volgende week verkrijgbaar: BKKoken editie 1, mei 2015

In de eerste kookboekenspecial van de Boekenkrant laten we zien wat de trends zijn, doet ons testteam verslag van een slow food-excursie op Texel, interviewen we kookboekenschrijvers en -uitgevers en geven we tips voor heerlijke menu’s. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Uitgespeeld

Boekfragment: Uitgespeeld

De Amsterdamse boezemvrienden Levi en Roald doen niets liever dan samen voetballen, maar dat wordt steeds moeilijker als de oorlog in 1940 uitbreekt. Levi is Joods, en Roalds vader steekt zijn haat tegen Joden niet onder stoelen of banken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: S1ngle Fantasy

Boekfragment: S1ngle Fantasy

Bekijk hier een fragment uit S1ngle Fanatasy van Hanco Kolk en Peter de Wit!

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook
? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com