De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 31 maart 2015

---

Snaai

Als basisschoolkind was ik flink obsessief bezig met Harry Potter. Ik had een map vol tekeningen die ik bij de verhalen van J.K. Rowling maakte, ik was aanwezig bij de officiële fanclubdag en met carnaval ging ik met zwartgeverfd haar en een rond brilletje naar school. Toch apart dat ik als meisje liever Harry wilde zijn dan Hermelien, maargoed – ik had wel het stoerste kostuum van iedereen. Vond ik.

Afgelopen weekend mocht ik voor de Boekenkrant aanwezig zijn bij Dutch Comic Con. Een heerlijk evenement waar een hoop beroemdheden op afkwamen. Zelf vond ik het vooral een feest om naar de betalende bezoekers te kijken. Veel aanwezigen waren namelijk verkleed als personage uit boeken, strips, films of computerspelletjes. Van Gandalf tot Green Arrow – ik heb ze allemaal voorbij zien lopen. En eerlijk gezegd voelde ik me in mijn gewone kloffie maar saai. Waar is je Potter-kostuum als je het nodig hebt?

Gelukkig kwam ik al snuffelend op de markt van Dutch Comic Con iets tegen dat me toch deel van mijn omgeving zou laten voelen. Het was een zilveren kettinkje waar een gouden balletje met vleugels aan bungelde. Het was onmiskenbaar de gouden snaai van het Zwerkbalspel uit Harry Potter. Ik rekende snel af en hing het sieraad om mijn nek. Zo kon ik op subtiele wijze toch mijn liefde voor één van mijn eigen favoriete boekenseries uitdragen. En stiekem blijf ik dat doen: het kettinkje is namelijk zo mooi, dat ik hem sindsdien elke dag om heb gehad. Eens een Potter-obsessie, altijd een Potter-obsessie…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com 

---
Dutch Comic Con: de cosplayers maken de Con

Dutch Comic Con: de cosplayers maken de Con

Toen de allereerste Dutch Comic Con werd aangekondigd, sprong iedere Nederlandse ‘nerd’ een gat in de lucht. Afgelopen weekend was het dan zo ver: maar liefst 25.000 fans reisden af naar de Utrechtse Jaarbeurs om elkaar én hun favoriete acteurs, schrijvers en striptekenaars te ontmoeten. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Activiteit van de week:

Bier en boeken presenteert Auke Hulst

2 april

De Duiventil, Purmerend – Boekhandel Het Leesteken en De Duiventil nodigen je uit om in gesprek te gaan met Auke Hulst. De schrijver is bekend van de boeken Kinderen van het ruige land en Slaap zacht, Johnny Idaho. Iedereen mag vragen stellen, biertjes drinken en boeken kopen (en laten signeren).

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Literatuur

Hoofdrolspeelsters De Tweeling bekend

Hoofdrolspeelsters De Tweeling bekend

Hanna van Vliet en Rosa da Silva gaan de tweelingzusjes Anna en Lotte spelen in de musical De Tweeling. De musical, naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo, gaat aankomend oktober in première. Het boek vertelt het verhaal over twee zussen die door de Tweede Wereldoorlog van elkaar worden gescheiden.

Lees verder op boekenkrant.com 

---
Interactieve website brengt literair Edinburgh in kaart

Interactieve website brengt literair Edinburgh in kaart

Edinburgh heeft veel bekende schrijvers voortgebracht, waaronder Walter Scott en Irvine Welsh. Een interactieve website zal literair Edinburgh in kaart brengen en maakt het mogelijk om de plekken uit je favoriete boeken te bezoeken. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Spanning

Geen publiek meer bij de Avond van het Spannende Boek

Dit jaar zal de Avond van het Spannende Boek anders verlopen dan voorgaande jaren. Het publiek is namelijk niet langer meer welkom; de avond van 28 mei is dit jaar enkel bedoeld voor schrijvers, uitgevers en media. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Non-Fictie

De durf om te veranderen

De durf om te veranderen

Rotterdam: de stad van verandering. Opbouw, sloop, wederopbouw en uitbreiding. Alles om de metropool te worden die de stad zo graag wil zijn. De tentoonstelling Rotterdam in the Picture in het Nederlands Fotomuseum laat zien hoe de stad voortdurend hard bouwt aan haar toekomst. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---
Koken als aan het eind van de 19e eeuw

Koken als aan het eind van de 19e eeuw

Het bijzondere kookboek Fin de siècle patisserie is uitverkozen tot het kookboek van de maand april. Fin de siècle patisserie speelt in op de huidige bak trend in culinair Nederland, is een bakboek, het Foodlingo woord van 2014, ‘avant la lettre’. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Jeugd

Boekpresentatie Meedogenloos

Boekpresentatie Meedogenloos

Gister was het voor Natasza Tardio eindelijk zover; de boekpresentatie van haar nieuwe boek Meedogenloos vond plaats in Boekhandel Venstra in Amstelveen. Aan een grote houten tafel tussen de kookboeken zit een twintigtal mensen op Natasza Tardio te wachten.

Lees verder op boekenkrant.com 

---
Musthave voor fans De Hongerspelen

Musthave voor fans De Hongerspelen

Sinds gisteren ligt, in lijn met de Boekenweek voor jongeren, de Best of Young Adult-tas in de winkel. De tas is geïnspireerd op de bestsellerserie De Hongerspelen. De drie boeken uit de Hongerspelen-trilogie zijn inmiddels succesvol verfilmd, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Strips

Prachtig maar onbegrijpelijk

Prachtig maar onbegrijpelijk

In Eenverhaal combineert schrijver en tekenaar Gianni Pacinotti onder het pseudoniem Gipi grillige schetsmatige pentekeningen met vlekkerige donkere aquarellen. Het maakt het een bijzonder stripboek waarvan de tekeningen je naar binnen zuigen. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---
Wisselstrip: Sandra de Haan

Wisselstrip: Sandra de Haan

Sandra werkt voor diverse grafisch ontwerpers en uitgevers. Haar specialiteit: educatieve illustraties en cartoons over de actualiteit. Onlangs verscheen bij Uitgeverij Syndikaat haar boek Brom & Vlieg

Lees verder op boekenkrant.com 

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook
? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com