Ontwikkeling van onze volksvertegenwoordiging

In dit huis is een prachtig uitgevoerd jubileumboek over het tweehonderdjarig bestaan van de Tweede Kamer met ruime aandacht voor actuele thema’s in de Nederlandse politiek.

PROMOTIE – De Tweede Kamer, het kloppend hart van de Nederlandse democratie, bestaat tweehonderd jaar. In dit boek schetsen zestien gezaghebbende auteurs op toegankelijke wijze de ontwikkeling van deze volksvertegenwoordiging, vanaf de opening in 1815 tot de huidige direct gekozen Kamer.

In dit Huis is een veelzijdige, rijk geïllustreerde studie over de Tweede Kamer als instituut. De auteurs sluiten aan bij recente trends in het politiek-historische onderzoek. Ook hebben zij oog voor de vele bijzondere personen en incidenten in de geschiedenis van de Kamer. Ruime aandacht is er voor actuele thema’s als de relatie tot de media, de debatstijl van Kamerleden en de veranderende rol van de volksvertegenwoordiging in het politieke bestel.

Tweede kamer

Boekgegevens

Carla van Baalen, Remieg Aerts, Henk te Velde, Joris Oddens, Diederik Smit (Redactie), In dit Huis. Twee eeuwen Tweede Kamer, Uitgeverij Boom, ISBN 978 90 895 3199 5 (€ 34,90)

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven