Een kring om de maan

Je zou denken dat alles van Marten Toonder wel was uitgegeven. Toch wordt de fan zo nu en dan toch weer met iets nieuws verrast. Zoals De Kring om de maan.

In 1954 bedacht Maarten Toonder De Kring om de maan, een poëtisch verhaal over de clown Pierrot en de door hem aanbeden danseresje Pierette. De bedoeling van Toonder om van dit verhaal een animatiefilm te maken. Als voorbereiding daarop liet hij een aantal tekeningen maken om de sfeer en de toon van de film te bepalen. Deze tekeningen worden nu samen met de begeleidende teksten uit 1954 voor het eerst in boek uitgegeven.

Het verhaal van De kring om de maan speelt in Venetië. Tijdens een feestnacht schijnt de volle maan. Pierrot kan de stralende kring rond de maan pakken om die aan zijn geliefde Pierette te geven. Maar dan verschijnt opeens een gemaskerde Harlekijn op het toneel…..

Het boek is verkrijgbaar in een gewone en een speciale editie. Bij de speciale editie wordt een mapje met vier zwart/wit foto’s uit de uiteindelijke film en een prent gesigneerd door Alan Standen, die destijds de achtergronden van de film tekende.

Beide edities zijn verkrijgbaar in een beperkte oplage. De gewone editie kost € 19,95.  De speciale editie is € 34,50.
Kijk hier of hier voor meer informatie.

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven