De beste bron voor boekennieuws

Nieuwe Titels-nieuwsbrief

7 juli 2014

Een maandelijks overzicht van pas verschenen titels en boeken die zeer binnenkort verschijnen.

Literatuur

Niña Weijers - De consequenties

Minnie Panis, ooit een piepkleine couveusebaby, is een gevierde jonge kunstenares. Met haar eigen leven als basismateriaal maakt ze van de werkelijkheid een laboratorium. Ze staat aan de vooravond van een experiment dat wel eens het hoogtepunt van haar oeuvre kan worden, wanneer het verleden zich aandient in de vorm van een brief en een serie eigenaardige déjà vu's. Hoe ver kan ze de realiteit manipuleren zonder zichzelf te verliezen? 

Niña Weijers, De consequenties, Uitgeverij Atlas Contact, ISBN 978 90 254 4292 7 (€ 19,99)

Claire North - De eerste vijftien levens van Harry August

Harry August gaat dood. Keer op keer. Wat hij ook doet of besluit, telkens keert hij terug in hetzelfde leven, in hetzelfde jaar, op dezelfde plek. Maar mét de kennis uit zijn vorige levens. Toch verloopt niets anders.
Dan staat er, aan het einde van zijn elfde leven, een klein meisje bij zijn sterfbed. Zij roept zijn hulp in om de wereld te redden...

Claire North, De eerste vijftien levens van Harry August, vertaling: Lisette Graswinckel, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 978 90 468 1628 8 (€ 22,95)

Miri Rozovski - Drie vriendinnen

De drie vervlochten levensverhalen van Balli, Sjlomkits en Naäma, vormen het verhaal van het hedendaagse Israël. Maar het zijn evengoed de belevenissen en ervaringen van jonge vrouwen waar ook ter wereld. Ze zijn vroegwijze vriendinnen (vinden ze zelf), ze delen lief en leed in hun jeugd (denken ze), als jongvolwassenen bedriegen ze elkaar en de anderen als ze vinden dat dat nodig is, en gaan als volwassen vrouwen ieder huns weegs. Jaren later, als ze alle drie moeder zijn geworden, brengt een ingrijpende gebeurtenis ze weer bij elkaar.

Miri Rozovski, Drie vriendinnen, vertaling: Sylvie Hoyinck, Uitgeverij Wereldbibliotheek, ISBN 978 90 284 2555 2 (€ 24,95)

Spanning

Violet LeRoy - De helft van mijn ziel

1969, Los Angeles. Twee jongens zien hoe filmster Sharon Tate en haar gezelschap worden vermoord. Het verandert hun leven. Ruim 40 jaar later pleegt een schooljongen zelfmoord en stappen een meisje en een jongen in een Amsterdamse taxi. Twee uur later is het meisje thuis, niemand weet dat ze weggeweest is en wordt de jongen dood gevonden. Inspecteur Hofman onderzoekt beide zaken en vindt het verband tussen deze gebeurtenissen. iemand heeft het op jonge kinderen gemunt - maar waarom?

Violet LeRoy, De helft van mijn ziel, Uitgeverij Link, ISBN 978 94 623 2187 8 (€ 17,95)

Rachelle Verhage - Feniksvrouw

In Feniksvrouw beschrijft Rachelle Verhage hoe een jonge vrouw zo vastbesloten kan zijn gelukkig te worden met een man dat ze alle waarschuwingstekens negeert. Met Feniksvrouw schreef Rachelle Verhage een beklemmende debuutroman. Dit deels op haar eigen ervaringen gebaseerde boek was voor haar een manier om af te rekenen met de spoken uit haar verleden. 

Rachelle Verhage, Feniksvrouw, Uitgeverij De Fontein, ISBN 978 90 325 1432 7 (€ 18,99)

Michael Robotham - Zeg dat het je spijt

Piper en Tash verdwijnen op een gewone zondagochtend. Drie jaar later wordt tijdens de ergste sneeuwstorm in jaren een echtpaar op brute wijze vermoord in de boerderij waar Tash woonde. Een verwarde jongen wordt bij de boerderij opgepakt. Hij zegt dat hij die nacht een meisje heeft gezien dat achterna werd gezeten door een sneeuwman. Psycholoog Joe O’Loughlin gelooft niet dat de jongen schuldig is, zeker wanneer hij kijkt naar de manier waarop de moordenaar te werk is gegaan. Langzamerhand begint hij te vermoeden dat er een verband is met de twee vermiste meisjes. Maar hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker de zaak wordt.

Michael Robotham, Zeg dat het je spijt, vertaling: Joost Mulder, Uitgeverij Cargo, ISBN 978 90 234 8635 0 (€ 10,00)

Non-fictie

Rachel de Meijer - Tussenland

NOS-redacteur Rachel de Meijer wil in dit boek laten zien dat Zeeuws-Vlaanderen veel te bieden heeft. Ze maakt een reis van oost naar west en staat onderweg stil bij wat haar boeit, inspireert en fascineert aan dit vlakke polderland. Van de bijzondere natuur van Het Verdronken Land  van Saeftinghe tot aan de in Zeeuws-Vlaams dialect gezongen liedjes van folkzanger Broeder Dieleman. Maar ook de geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen en persoonlijke herinneringen komen in dit boek aan bod.

Rachel de Meijer, Tussenland, Uitgeverij Conserve, ISBN 978 90 542 9365 1 (€ 17,99)

Insight Guide Toscane

Toscane is de geboorteplaats van de Renaissance en velen vinden deze streek zelfs het meest geciviliseerde landschap op aarde. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met de ontelbare rijkdommen van deze prachtige Italiaanse streek.

Insight Guide Toscane, Uitgeverij Cambium, ISBN 978 90 665 5423 8 (€ 24,90)

Kim Leysen en Dorien Knockaert - De moestuin van Mme Zsazsa

Slim tuinieren, ongecompliceerd koken, tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen: dat is de filosofie in De Moestuin van Mme Zsazsa. Het boek is een volledige handleiding ecologisch moestuinieren: de basis voor beginners en het grondigere werk voor ervaren tuiniers. Met 75 groentenrecepten en kooktips waarmee je een leven lang vooruit kunt!

Kim Leysen en Dorien Knockaert, De moestuin van Mme Zsazsa, Uitgeverij Manteau, ISBN 978 90 223 2894 1 (€ 29,99)

Poëzie

Frans-Jozef Bastianen - Gedichten en gedachten 

Frans Jozef Bastianen (Breda, 28 maart 1945) is, naast lieftallige echtgenoot, naast vader van zes kinderen, naast via de kweekschool naar bankdirecteur, naast avonturier met veel verhuizen tot in la douce France, naast een vechter voor zijn gezondheid de laatste maanden, een schrijver. Dit boekje is een bloemlezing van zijn geschreven woord, een laatste wens, een nalatenschap, een reis door zijn leven met gedichten, verhalen en spreuken, beleefd tijdens het bewandelen van zijn levenspad.

Frans-Jozef Bastianen, Gedichten en gedachten, Uitgeverij Porel Camino, ISBN 978 90 902 8049 3 (€ 12,80)

André van Veeke - Poldergeest

Poldergeest, de nieuwe dichtbundel van André van der Veeke, bevat geen overlegpoëzie. De titel slaat op landschappelijke ervaringen in de polder, op een verbondenheid met tradities en op de rauwe nabijheid van de dood. In deze gedichten gaat van der Veeke een gevecht aan met de taal om het onderste woord boven te krijgen.

André van Veeke, Poldergeest, redactie: Kees Klok, Uitgeverij Liverse, ISBN 978 94 910 3429 9 (€ 14,95)

Magda Thomas - Geef me de waarheid

Geef me de waarheid is het literair debuut van Magda Thomas (1964, Heerlen). Haar schrijfstijl getuigt van een directheid en een oprechtheid die schaars is.  De sterk autobiografische bundel gunt de lezer een inkijk in een door tegenslagen geteisterd leven. Behalve mening dieptepunt, telt dat echter ook de nodige gelukzalige momenten.

Magda Thomas, Geef me de waarheid, redactie: Hub Dohmen, Uitgeverij Heimdall, ISBN 978 94 918 8323 1  (€ 9,99)

Jeugd

Het magische schot in Rio

Wie droomt er nu niet van om wereldkampioen te worden? Arjen Robben in elk geval wel. Het veroveren van de wereldbeker zou dé bekroning zijn op de prachtige loopbaan van deze stervoetballer. In dit boek lees je alles over de spectaculaire avonturen van Arjen tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Over de spannende wedstrijden, de leuke uitstapjes die het Nederlands elftal maakt en natuurlijk over het magische schot in de finale…

Leerlingen scholen Groningen en Fred Diks, Arjen Robben en het magische schot in Rio, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 9906 7 (€ 4,95)

Drew Daywalt en Oliver Jeffers - De krijtjes staken

Teun wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij daarin alleen een stapel brieven. De brieven komen van zijn kleurkrijtjes, die staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet meer in de schaduw staan van Bruin. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Ook Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag eens wat vaker ingezet zou willen worden. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

Drew Daywalt en Oliver Jeffers, De krijtjes staken, vertaling: Koos Meinderts, Uitgeverij De Fontein, ISBN 978 90 261 3622 1 (€ 17,50)

John Green - Een weeffout in onze sterren filmeditie 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken. Deze filmeditie bevat stills uit de verfilming, die voor een deel in onze eigen hoofdstad is opgenomen.

John Green, Een weeffout in onze sterren filmeditie, vertaling: Nan Lenders, ISBN 978 90 477 0661 8, (€ 14,95)

Strips

Jeroom - Hammertime

Wie na kennisname van dit verzameld werk zou concluderen dat Jeroom een door geweld en seks geobsedeerde sadistische vetzak met necrofiele neigingen is, ziet maar een deel van het plaatje. Jeroom is ook een ordinaire softie die uren naar een ontluikende roos kan kijken, tot die doodsbang terug in haar stengel kruipt, maar bovenal is hij een van de geestigste mensen van deze tijd, een vlijmscherp dissector van schone schijn en volksverlakkerij, en een van de laatste barricaden tegen de steeds verder oprukkende verdomming van de maatschappij. Een bundeling nieuwe hilarische cartoons.

Jeroom, Hammertime, Uitgeverij De Harmonie, ISBN 978 90 616 9964 4 (€ 14,90)

Frederik Peeters - Aâma 1: De geur van warm stof

Midden in een troosteloos landschap ontwaakt een man zonder herinneringen. Zijn naam is Verloc Nim, dat hoort hij van een robot met het uiterlijk van een gorilla. Zijn dagboek vertelt hem de rest: bedrogen in zaken, verlaten door zijn vrouw en dochter, vergooide hij zijn leven aan drugsgebruik. Tot zijn broer Conrad hem oppikte en meenam op een reis naar een andere planeet, op zoek naar de geheimzinnige substantie Aâma...

Frederik Peeters, Aâma 1: De geur van warm stof, vertaling: Arend-Jan van Oudheusden, redactie: Mat Schifferstein, Uitgeverij Sherpa, ISBN 978 90 898 8069 7 (€ 19,95)

Jean-Yves Delitte - Belem 3: Het Jacht van het Bagno

In opdracht van de Franse overheid meert koopvaardijschip Belem, eigendom van rederij Demange, aan bij de kust van Guyana om het bagno van Cayenne, de beroemde strafkolonie, te bevoorraden. Is dit een reis zoals vele andere? Zeker niet. Het gevaar is overal. De menselijke ellende is overal. De onzekerheid is overal. De verstikkende hitte en vochtigheid zijn overal. En de Belem bevindt zich weer in het hart van uitzonderlijke historische gebeurtenissen.

Jean-Yves Delitte, Belem 3: Het Jacht van het Bagno, Silvester Strips, ISBN 978 90 588 5812 2 (€ 16,95)

Op de hoogte blijven van nieuwe titels?

Hou www.boekenkrant.com in de gaten! Dagelijks verschijnt er informatie over de nieuwste boeken online. Volg ons via Twitter of Facebook om op de hoogte te blijven, of meld je aan voor de wekelijkse Boekenkrant Nieuwsbrief.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com