De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 maart

---

Debuut

Buiten is het heerlijk zonnig, maar wij hebben helaas geen tijd om daar volop van te genieten. We zijn namelijk druk bezig met het in elkaar zetten van de nieuwste Boekenkrant. Voor mij is dat extra spannend, want het zal de eerste keer zijn dat ik daaraan mee mag werken. Ik kan dus niet wachten tot het zover is dat ik de krant vast kan houden. Ik kan me nu voorstellen hoe schrijvers zich voelen als ze nog even, zonder hun geduld te verliezen, de laatste hand aan hun boek moeten leggen. Dat wachten zal nog erger zijn als het hun debuut is.

Veel lezers zijn geneigd om te kiezen voor boeken van bekende schrijvers, of schrijvers waar we al vaker van gehoord hebben, daar ben ik er één van. Er zijn echter zoveel meer goede boeken te vinden van schrijvers die ik nog niet ken. Vanwege onder andere die reden probeer ik om vaker debuten te lezen. Nu ik een klein beetje heb gevoeld wat een debutant moet voelen tijdens de productie van hun boek, heb ik nog meer redenen om dat te blijven doen!

 

Renske
Redactie-stagiair Boekenkrant
renske@uhb.nl  

---
De grootste boeklancering ooit

De grootste boeklancering ooit

Op 23 maart heeft uitgeverij Billy Bones online een poging gedaan tot de grootste boeklancering ooit. En het is ze gelukt! Er waren 190 klassen aangeschoven bij de lancering van De vloek van de Inca’s van Michael Reefs, in totaal zo’n 3.600 kinderen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview Jessica Durlacher: 'Het geloof in de onbreekbaarheid van alles was ineens weg’

Interview Jessica Durlacher: 'Het geloof in de onbreekbaarheid van alles was ineens weg’

‘Dingen die in de wereld gebeuren hebben nu eenmaal de neiging om zich met je leven te gaan bemoeien. Dat is toch het drama van het menszijn, ben ik bang,’ zegt Jessica Durlacher. In de roman De Stem confronteert de auteur gezinsleden heel direct met dreigingen uit de 21ste eeuw. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Negentig seconden

Yara leeft voor cijfers en haar succesvolle accountancybedrijf. Als ze een time-out moet nemen, wil ze het liefst doorwerken, maar de liefde ligt op de loer. ‘Het is toch niet normaal dat ik de hele dag aan hem denk en dat ik ’s nachts van hem droom. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: De angst voor geraniums in de vensterbank

De Belgische auteur Peter Terrin introduceert aan het begin van Al het blauw een lichaam op een parkeerterrein. Hoewel zijn boek geen thriller is, blijft het lichaam op de achtergrond aanwezig. Is het Simon, de student die plotsklaps zijn studie opgeeft? Is het Carla, de barvrouw die een verhouding krijgt met Simon, maar getrouwd is met John-met-de-losse-handjes?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De prins en de naaister

Prins Sebastian moet van zijn ouders op zoek naar een bruid. Maar eigenlijk heeft hij daar geen zin in, hij heeft een geheim leven. 's Avonds is hij Lady Crystallia in de mooiste jurken. Frances, zijn persoonlijke naaister, is een van de weinige personen die dat weten en zij steunt hem. Op haar beurt heeft zij ook een droom.

Lees verder op boekenkrant.nl

---
Recensie: Pandemie van kwaadaardige planten

Recensie: Pandemie van kwaadaardige planten

Mensen die mondkapjes dragen. Mensen die ziek worden. Theorieën dat de regering achter een grote wereldwijde ramp zit. Klinkt dat bekend? De inwoners van Salt Spring Island krijgen ermee te maken in het eerste deel van een nieuwe young adult-serie van Kenneth Oppel. In Woeker worden de problemen niet veroorzaakt door een virus, maar door wurgende planten en gigantische bloemen die mensen en dieren opslokken.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview Winchester McFly: Een moderne thriller voor de Netflix-generatie

Een au pair, een kleine jongen en een zakenman worden allen in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord. Rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter, qua karakter elkaars tegenpolen, proberen deze mysterieuze moordzaken op te lossen, maar zullen daarvoor hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Persoonlijk kijkje in het archief van Peter Vos

Peter Vos – Getekende boeken biedt een uniek overzicht van het meest persoonlijke werk van de beste Nederlandse tekenaar van de vorige eeuw. Peter Vos (1935-2010) is bekend geworden als veelzijdig tekenaar en illustrator. Door collega’s is hij wel de beste Nederlandse tekenaar van de vorige eeuw genoemd.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage onze Young Adult-special, de BKYA.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com