De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 maart

---

De beste leesplek

De laatste maanden heb ik maar weinig met de trein gereisd. Als student ben ik gewend bijna elke werkdag op en neer te moeten reizen. Nu de lessen allemaal online zijn, zou je denken dat het verdwijnen van de reistijd één van de grootste voordelen is, maar zo werkt het niet helemaal. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik nu minder lees, en dat zou ik juist een groot nadeel willen noemen. 

De trein is bij uitstek de plek om een boek te lezen. Zeker als je al honderden keren hetzelfde traject hebt gereisd: je kunt dan helemaal verdwijnen in een boek, zonder dat je je overstap mist. Het landschap raast aan je voorbij, terwijl in je hoofd de meest uiteenlopende plekken voorbijkomen.

In de trein heb je de tijd. Er zijn geen dingen die je eigenlijk nog zou moeten doen. En al zou je je tijd nuttig kunnen besteden, dan hoef je maar om je heen te kijken om te zien dat je met een boek in je handen, in plaats van een telefoon, al de meest productieve persoon in de coupé bent. 

Ik kan niet wachten tot ik weer zorgeloos én productief kan lezen in de trein.

Renske Immink
Redactie-stagiaire Boekenkrant
renske@boekenkrant.com

---

De redactie tipt: Tweestrijd

De Boekenweek laat dit jaar helaas nog even op zich wachten, maar desondanks worden er deze week als ‘Voorwoord op de Boekenweek’ wel activiteiten rondom het thema ‘Tweestrijd’ georganiseerd. De redactie tipt vijf boeken die goed aansluiten bij dit thema. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Dwalen tussen vreemdelingen

Verhalenbundels mogen de laatste jaren op hernieuwde aandacht rekenen met de Week van het Korte Verhaal. Terecht, want er verschijnen mooie boeken, zoals De dwaler van Roos van Rijswijk. Vijf jaar na haar debuut is er nu deze verzameling met kleurrijke voorkant, gevuld met enkele eerder verschenen verhalen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Grensgebieden

Welke beelden, zinsfragmenten, personages en mensen zijn in zijn geest blijven hangen? Wat bevindt zich in de marge van zijn blikveld, van zijn geheugen? In  Grensgebieden  neemt Murnane je in een wonderlijke vertelling mee langs deze beelden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview Sjoerd Kuyper (met prijsvraag)

Ben jij ook benieuwd wat er ’s nachts in een museum gebeurt? Als Tiuri negen jaar wordt, komt zijn wens uit: met zijn opa overnachten in het Kinderboekenmuseum. Hij is daar nachtwaker en kent veel verhalen. Kijk onderaan de pagina voor een prijsvraag! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Via oude wegen naar een nieuw begin

Volledig opnieuw beginnen, alle schepen achter je verbranden en het enige wat je doet is je ene voet voor de andere zetten. Dwars door alle soorten weer en verschillende landschappen heen loop je een eeuwenoud pad. In het boek Het zoutpad laat een echtpaar van middelbare leeftijd na veel tegenslag alles achter om het South West Coastal Path te wandelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Recensie: Het moederschap in klein en groot (on)geluk

Ephamerons nieuwste graphic novel Nooit meer alleen belicht het nieuwe leven vanaf de zwangerschap van een eerste kind. Niet alleen haar zoon of moedergevoel stond daarvoor model, wel diverse verhalen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Hoe noemen we de band

In deze graphic novel zien we hoe Roel Venderbosch als puber in zijn eerste twee bandjes belandt, verliefd wordt en meedoet aan de jaarlijkse poptalentenjacht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com