De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 december

---

Kerstklassiekers

Het is zo’n typische Nederlandse traditie: na het gourmetten met z’n allen voor de buis zitten op kerstavond om kerstklassiekers zoals Home Alone te kijkenHet maakt niet uit of je hem al tientallen keren hebt gezien, het blijft leuk. Er is een bepaalde nostalgie die alleen te vinden is tijdens deze feestmaand. Niet alleen films hebben dat magische effect, ook boeken. Elke december herlees ik daarom mijn favoriete verhalen die in het thema van kerst staan. Denk bijvoorbeeld aan het eerste deel van Harry Potter, Little Women en A Christmas Carol. De klassiekers hebben toch vaak mijn voorkeur, in plaats van de kerstboeken die de laatste jaren worden uitgebracht. Vaak zijn ze naar mijn mening erg overdreven Amerikaans, enigszins oppervlakkig en geven ze niet dat echte kerstgevoel. 

Toch overweeg ik om dit jaar op z’n minst een zo’n kerstboek te gaan lezen, want wanneer ik  die omslagen in de boekhandels zie en de reviews lees, heb ik stiekem toch wel zin in een cheesy Christmas-roman.

Iza Radinem de Bruin
Redactie-stagiair Boekenkrant
Iza@uhb.nl

---
Online een boek presenteren: 'Je hebt een veel groter bereik'

Online een boek presenteren: 'Je hebt een veel groter bereik'

Hoe presenteren auteurs hun nieuwe boeken in coronatijd? Op die vraag geen wij de komende weken antwoord in de rubriek 'Bijzondere boekpresentaties'. We spreken met schrijvers die hun boek op een bijzondere manier onder de aandacht hebben gebracht. Van online-presentaties tot ludieke acties. Vandaag staat Saskia Maaskant in de schijnwerpers, met de presentatie van haar boek Meerminnen verdrinken niet

Lees hier verder

---

Spanning

Boekfragment: Een voor een

‘Queen of Suspense’ Ruth Ware is terug met Een voor Een. Een luxe chalet, de kans van hun leven, totdat er gasten verdwijnen…

Lees hier verder

---

Boekfragment: Het verzwegen verbond

Groeide het christendom door verraad? De prille liefde tussen Erik en zijn ambitieuze joodse vriendin wordt zwaar op de proef gesteld door deze ontdekking. Maandag 28 september. Vergeefs graaide Erik naar zijn telefoon op het nachtkastje. Hij wilde weten hoe laat het was. Het was al licht en hij was wakker geworden van honger, dorst en pijn.

Lees hier verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: Onder de radar

Marcel van de Ven vertelde in De Kooi over zijn ervaringen als undercoveragent. Nu richt hij zich tot jonge lezers met zijn razendspannende jeugdboek Onder de radar. Alex, Hannah en Elin zitten bij elkaar in de klas, maar hebben weinig met elkaar te maken. Ze hebben ieder hun eigen leven. En hun eigen problemen.

Lees hier verder

---
Boekfragment: Het Beestenkwartet

Boekfragment: Het Beestenkwartet

Het Beestenkwartet 50 jaar is een jubileumeditie op extra groot formaat, met een nieuw, dertiende beest. Wie is er niet groot mee geworden! 

Lees hier verder

---

Non-fictie

Recensie: Taart ende Koeck

Waar eerder het vegan bakken voor een selecte groep was, brengt Maartje Borst met haar bakboek Taart ende Koeck de lekkerste baksels waar iedereen van smult. De recepten in dit boek zijn 100% veganistisch, dus zonder zuivel en ei. Het laat je nadenken over wat een gerecht nodig heeft en welke producten geschikt zijn om ze mee te vervangen om hetzelfde, of een juist nog smaakvollere beleving te krijgen. 

Lees hier verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com