De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 november

---

Zoektocht

Sinterklaas is weer aangekomen in ons land. Voor mij betekent dat twee dingen: lootjes trekken met mijn familie (dit jaar voor het eerst online, wat de nodige complicaties opleverde bij de oudere familieleden) en worstelen met een cadeau uitkiezen dat ik in mijn surprise terug wil vinden. Uiteindelijk resulteert het altijd dat ik een boek uitkies onder de vijftien euro, het vastgestelde bedrag dat bij ons aan de cadeaus wordt uitgeven.  

Elk jaar kom ik bij mijn zoektocht veel dezelfde titels tegen. Een paar voorbeelden hiervan zijn Het gouden ei van Tim Krabbé en 1948 van George Orwell. Hoewel er natuurlijk veel voor beide te zeggen valt, hoef ik ze nooit op mijn lijstje te zetten, omdat ik de verhaallijnen bijna kan dromen door de vele boekverslagen die ik op de middelbare school van deze titels heb mogen horen.  
Dit jaar was ik ook verrast door een aantal grotere namen die ik tegenkwam. Denk aan Homo Deus van Yuval Noah Harari. Ook Mythos en het vervolg Helden van Stephen Fry sprongen op mijn beeldscherm. Ik ben blij om te zien dat ook deze titels te verkrijgen zijn voor een redelijk lage prijs. Zo wordt lezen beschikbaarder voor iedereen 
Welk boek ik dit jaar heb gekozen? De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld. Ik zeg met een klein beetje schaamte dat ik het eerste Nederlandse werk dat de International Booker Prize heeft veroverd, nog niet heb gelezen. Naast het feit dat ik erg benieuwd ben naar de prijswinnaar, was het ook nog eens precies vijftien euro.  

 
Daan Boeren
Redactie-stagiair Boekenkrant
daan@uhb.nl  

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 7 december

De feestmaand is wat ons betreft ook een leesmaand. Daarom blazen wij komende december onze young adult-special, de BKYA, nieuw leven in! Dit keer spreken we o.a. met Christopher Paolini over zijn epische sciencefictionboek, Slapen in een zee van sterren

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Schaduwstad

Schaduwstad is een plotgedreven roman over de kloof tussen de Britse klassen, tussen rijk en arm, tussen hen voor wie deuren zich openen en anderen die met moeite overleven.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Een ode aan de koppigheid

‘“Durf nou eens iets,” zeg ik. Volwassenen doen altijd zo moeilijk over dingen.’ Het nieuwe boek van Jowi Schmitz, Beste broers, gaat over dapper zijn en het anders durven doen.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: De Tulpenmoordenaar

Een heftige moordscène wordt live uitgezonden op Facebook. Het blijft niet bij één moord: meerdere slachtoffers volgen. Geen van de slachtoffers lijkt iets gemeen te hebben met elkaar, behalve de tulp die de politie bij de lichamen vindt. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Interview: 'Voor mij begint alles bij Jezus'

Tijdens een toeristische vlucht boven de Nazca-woestijn in Peru zien de Nederlandse gids Ángel Trustfull en zijn Peruaanse collega Luz Feria een uitgeputte man midden in de woestijn liggen. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Feminisme avant la lettre

In de vorm van een krachtige biografie brengt Sarah Watling in Nobele wilden het verhaal van de vier Britse zusjes Olivier tot leven. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Boekfragment: Heilige plaatsten. De mooiste pelgrimsplaatsen van Europa

Een pelgrimage is een reis, en elke reis heeft een bestemming.  

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage onze young adult-special, de BKYA.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com