De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 13 oktober

---

Lijstjes 


Ik kwam erachter dat ik weer eens tijd moet nemen om de stapel kranteninterviews door te spitten. Elk weekend zitten er meerdere kranten in de bus, want dan publiceren de redacties hun boekenbijlages. Niet altijd kom ik eraan toe alle interessante interviews en artikelen helemaal te lezen, dus leg ik die apart. Inmiddels liggen de gesprekken met Stefan Hertmans, David Mitchell en Simone 
Atangana Bekono hard om mijn aandacht te roepen, maar eerst moet de volgende 
Boekenkrant vol. Zeer binnenkort maken we alweer een lijst met verlanglijstjeswaardige titels voor de december-editie; het jaar schiet op! Ik weet in elk geval al een beetje welke boeken ik zou kunnen vragen. Misschien heeft het te maken met eerdergenoemde namen...  

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant 
Mireille@boekenkrant.com 

---

Nu verschenen: de BKGeschiedenis editie oktober 2020 - met: Abdelkader Benali, 75 jaar Bevrijding en Het rijk van de Habsburgers

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Het thema is 'Oost-West' en daar gaan we ook in de BKGeschiedenis dieper op in. Samen met auteurs en boeken (zowel fictie als non-fictie) maken we een reis door de wereld en de tijd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 7 december

De feestmaand is wat ons betreft ook een leesmaand. Daarom blazen wij komende december onze young adult-special, de BKYA, nieuw leven in! De BKYA is helemaal gericht op jongeren en bespreekt de nieuwste young adult-boeken die je niet wilt missen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview Leo Bormans en Qadir Nadery: 'Waar een wil is, is een weg'

Interview Leo Bormans en Qadir Nadery: 'Waar een wil is, is een weg'

In De knikkers van Qadir vlucht Qadir Nadery met zijn gezin vanuit Afghanistan. Wat volgt is een gevaarlijke reis naar Europa met acht knikkers uit zijn jeugd als waardevolste bezit. Uiteindelijk belandt hij in België waar hij toevallig onderzoeker en journalist Leo Bormans ontmoet. Samen hebben ze dit boek geschreven, ontstaan vanuit een diepe vriendschap. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Rook

Wanneer haar man Wolf wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, wordt Merel heen en weer geslingerd tussen ontkenning, verdriet en woede.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Hiphop, streams en stress

Met Auxiety geeft Dieuwertje Heuvelings een inkijkje in de Nederlandse muziekwereld. Ze verwerkte haar eigen ervaringen als influencer bij Spotify en Artist & Repertoire manager bij een Amerikaans label in een roman over ambitie, liefde voor muziek, botsende ego’s en verliezers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Niet alles is wat het lijkt

Elk verhaal heeft twee kanten, dat is wat Lily zal ontdekken in het nieuwe fantasy-verhaal Terras Altas 1. Puur Wit. Geboren in het welvarende Hoogland heeft zij altijd een duidelijke mening gehad over de criminele Laaglanders, maar klopt het beeld wat het Hoogland uitdraagt wel?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Philippus en Alexander

Alexander de Grote veroverde een rijk zonder weerga, ook al was het van korte duur. Maar hij had nooit kunnen bereiken wat hij deed zonder de prestaties van zijn vader, Philippus II.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com