De beste bron voor boekennieuws!

Boekenkrant Nieuwsbrief

24 juni 2013

Wie wint?

De kinderjury koos afgelopen week het beste kinderboek uit. Een week daarvoor werd de C. Buddingh'-prijs uitgereikt aan het beste poëziedebuut. Nu is het aan jou om te bepalen wie de Academica Literatuurprijs wint.

Aanstaande zondag is één van de genomineerden - Shira Keller - te gast tijdens GRNVLD Sociëteit Literair. Een voorproefje? Bekijk alvast het filmpje hieronder van de afgelopen editie, waarbij Abdelkader Benali geïnterviewd werd.

Tips of suggesties voor de volgende nieuwsbrief? Stuur een mailtje naar redactie@boekenkrant.com.

Anouk Abels - webmaster Boekenkrant

Boekenkrant TV: Benali op GRNVLD Sociëteit Literair

Op Kasteel Groeneveld te Baarn wordt GRNVLD Sociëteit Literair georganiseerd. Afgelopen april was Abdelkader Benali te gast op het evenement.

Benali sprak onder andere over de kracht van verhalen en besprak waarom we romans lezen. Boekenkrant TV laat een fragment van dit interview zien:

Klik hier om media te bekijken.

Lees verder op www.boekenkrant.com 

De Academica Literatuurprijs 2013: stemmen op het beste fictiedebuut

In september wordt bekendgemaakt wie dit jaar de Academica Literatuurprijs in de wacht sleept. De winnaar  mag 10.000 euro in ontvangst nemen. Topauteurs als Erik Menkveld en Peter Buwalda gingen de winnaar van 2013 voor.

Een vakjury heeft bepaald welke Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten kans maken op de prijs. Jij kunt nu bepalen wie er naar huis gaat als winnaar ...

Lees  verder op www.boekenkrant.com 

Geronimo Stilton’s Fantasia VII wint prijs kinderjury

De Nederlandse Kinderjury heeft Fantasia VII van Geronimo Stilton zojuist uitgeroepen tot het beste kinderboek van 2013 in de categorie 6 t/m 9 jaar. De avontuurlijke muis wint de onderscheiding voor het vierde jaar op rij. Geronimo kwam de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen tijdens een muizenissige high tea met de fans en alle andere genomineerde auteurs in Hotel de ...

Lees  verder op www.boekenkrant.com 

C.Buddingh'-prijs vorige week uitgereikt

De C. Buddingh’-prijs 2013 werd vorige week uitgereikt aan Henk Ester. Hij won deze prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut met zijn bundel Bijgeluiden. Aan de C.Buddingh’-prijs is een bedrag van 1200 euro verbonden.

Ook Kira Wuck, Iris Brunia en Bernke Klein Zandvoort waren genomineerd.

De C. Buddingh’-prijs is een initiatief van Poetry International en werd in 1988 in ...

Lees  verder op www.boekenkrant.com 

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.