De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 oktober

---

Niet lezen maar luisteren 

Nu ik meer thuis ben in verband met de aangescherpte maatregelen, heb ik ook meer tijd over. Deze tijd vul ik graag in met het luisteren van podcasts. Het is een goede manier om je hoofd leeg te maken en tegelijk iets op te steken! Zo zijn er ook genoeg podcasts waar schrijvers worden uitgenodigd om voor een goed gesprek langs te komen. Neem bijvoorbeeld de podcast Onze man in Deventer, waarin Özkan Akyol (geheel toevallig óók een schrijver) allerlei gasten ontvangt in zijn woonkamer, waaronder Nico Dijkshoorn en Robert Vuijsje. Akyol heeft hierin de neiging om de gasten met kritische vragen eens goed aan de tand te voelen. Hierdoor zie je deze mensen eens van een andere kant dan dat je gewend bent!

Ook in de podcast Met Groenteman in de kast worden er verschillende mensen uit het schrijversvak in de schijnwerpers gezet. Al zijn de vragen een stuk minder kritisch dan die van zijn bovengenoemde collega, Gijs Groenteman van de Volkskrant weet een mooi beeld van deze auteurs neer te zetten. Via een rustig gesprek laat hij je onder andere Iduna Paalman en Leon de Winter beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Leon de Winter naast schrijver ook frietondernemer is? 

Dit zijn maar een paar voorbeelden van het grote aanbod, gelukkig is er nog veel meer te ontdekken. Ik wens je veel luisterplezier!  

Daan Boeren
Stagiair redactie Boekenkrant
daan@uhb.nl

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie oktober 2020 - met: Arthur Japin, Marcel van de Ven en Dieuwertje Heuvelings

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en daar hoort een nieuwe editie van de BKGeschiedenis bij! Maar ook in de Boekenkrant van oktober komen de nodige historische verhalen aan bod. Zo spreken we met Arthur Japin, die zich voor zijn nieuwe roman Mrs. Degas verdiepte in de vrouw van de beroemde kunstenaar.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Column Lex Jansen: Aanpassen

Column Lex Jansen: Aanpassen

De negentiende-eeuwse Franse schilder Meissonier had een lange en vermoeiende reis gemaakt door Noord-Afrika. Bij zijn terugkeer in Europa moest hij twee weken in Gibraltar in quarantaine blijven, voordat hij mocht doorreizen naar Parijs. Die overheidsmaatregel was genomen vanwege de heersende cholera-epidemie, die vooral in de steden vele doden eiste. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Greenwood

Greenwood van Michael Christie is een meesterlijke familiegeschiedenis over houthakkers en natuurbeschermers in een stervend bos. Een urgente en actuele pageturner.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview Mylo Freeman: 'Iedereen snapt meteen waar het over gaat'

Tijdens de Kinderboekenweek kun je naast het Kinderboekenweekgeschenk ook de speciale kleuteruitgave kopen: het prentenboek Tweeling!. Mylo Freeman schreef een verhaal over een bijzondere tweeling en tekende ook nog alles zelf. Ze vertelt meer over het kleurrijke boek.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview Jonne Kramer: ‘Ik mocht komen op plaatsen waar niemand mag komen'

Interview Jonne Kramer: ‘Ik mocht komen op plaatsen waar niemand mag komen'

Vorig jaar verscheen het allereerste boek van Jonne Kramer, Het raadsel van de zee, dat erg goed werd ontvangen. Deze zomer lag haar tweede jeugdboek Dop in de winkel, waarvoor de jonge schrijfster de wereld van de molens indook. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Voel je beter

Je kunt mentaal overbelast zijn zonder het zelf te weten. Hoe herken je de signalen van lichaam en geest? En hoe zorg je ervoor dat je optimaal in je vel zit?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com