De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 augustus

---

Lokaal hitteplan 

Ondanks het overheidsadvies om zoveel mogelijk thuis te werken, zitten we deze week toch iets meer op kantoor. Er vindt nu veel overleg plaats over meerdere extra uitgaves die eraan komen, maar vooral is de extra kantoordag onderdeel van ons lokale hitteplan. Hier is namelijk airco aanwezig, dus kunnen we het aardig uithouden (al heeft de nieuwe kantoorplant het van het weekend erg zwaar gehad). Warm weer op z'n tijd is lekker, maar bij temperaturen richting de 30 graden merk ik altijd dat de concentratie voor boeken lezen wegzakt. Om toch even met je hoofd in een verhaal te duiken zijn er gelukkig de Literaire Juweeltjes. Deze kleine boekjes (van maar €1,99!) omvatten of een kort verhaal of een hoofdstuk uit een eerder verschenen boek. Ideaal om het publiek elke maand opnieuw kennis te laten maken met een auteur; kun je daarna alsnog besluiten om het boek te kopen. Op deze manier bouw je toch weer een omvangrijke bibliotheek op. Over mijn boekenkast gesproken: die moet ik dringend weer eens ordenen, maar dat kan wachten tot na de hittegolf.

Mireille Bregman
Redacteur Boekenkrant
mireille@boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Er is een kans

In deze nieuwe roman van Richard Russo komen drie vrienden na jaren weer samen in een vakantiehuis op Martha’s Vineyard. De oude vrienden zijn na hun afstuderen hun eigen weg gegaan. Maar één ding hebben ze gemeen: ooit waren ze allemaal verliefd op Jacy, die na een gezamenlijke vakantie spoorloos verdwenen is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Viktor

Viktor van Judith Fanto is een hartveroverende, waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: De stagiair

In De stagiair, de debuutroman van Helen Monks Takhar, draait het weinig verrassend om stagiair Lily. Een verwende millennial die alles krijgt wat ze wil, aldus tegenspeler en hoofdredacteur van Leadership Magazine Katherine. We leren de dames steeds beter kennen in dit verhaal, doordat Katherine Lily adresseert en vice versa. Een volledig boek geschreven in de aanspreekvorm. Eens kijken hoe dat voelt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Bloemen van de duisternis

Bloemen van de de duisternis van Tatiana de Rosnay is een indringende roman over de macht van kunstmatige intelligentie tegen het decor van het Parijs van de nabije toekomst. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Bodil de la Parra

Interview: Bodil de la Parra

In het theaterstuk Het verbrande huis bracht actrice en scenarioschrijfster Bodil de la Parra een ode aan haar familie en het land Suriname. Haar redacteur drong aan ook een boek te schrijven over hetzelfde onderwerp. En dat kwam er. Het is een verdieping van de voorstelling geworden waarin dezelfde betoverende én beladen thema’s aan bod komen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Licht in de tunnel

‘Als je dood bent, is de kanker ook dood (…). Dan is er minimaal sprake van een gelijkspel.’ Zelfs in het laatste, postume, hoofdstuk van zijn hartverscheurende autobiografie Licht in de tunnel weet Marc de Hond al het leed tragikomisch te pareren.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage de BKJunior, onze jeugdboekenspecial.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com