Boekenkrant Nieuwsbrief - 7 juli 2020

---

Opfleuren

Na drie maanden voornamelijk te hebben thuisgewerkt, valt het ons nu op dat ons kantoor toch best kantoor-achtig is. Gisteren bij de lunch vroegen wij ons af: zouden we niet wat meer een huiskamer-stijl kunnen creëren? Er kwamen al mooie droombeelden langs, zoals een sofa om op te loungen en een grote boekenkast om onze favoriete uitgaven in uit te stallen. Natuurlijk hebben we al een kast waarin we onze boeken opbergen, maar het betreft zo’n grijze systeemkast met roldeurtjes. Niet het meest inspirerende meubel.

Hoewel een sofa misschien wat al te enthousiast is, leek een plant mij al een goed begin. In februari heb ik wat stekjes gemaakt van mijn graslelieplant. Heel geschikt om ons kantoor op te fleuren met wat groen. Morgen ga ik er maar eens eentje meenemen; die is ondertussen wel groot genoeg om het nest te verlaten. Is vast ook goed voor de luchtzuivering. Zou je minder kans hebben corona op te lopen in een kamer vol planten? Dat zou nog eens mooi zijn.

 

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie juli 2020 - met Jente Posthuma, Samantha Stroombergen en Nancy Olthoff

De zomer is begonnen! Daarom is er in de juli-editie van de Boekenkrant aandacht voor zowel boeken die lekker weglezen in de achtertuin als serieuze thema’s.  Zo heeft de redactie een interview met onder meer Jente Posthuma (Waar ik liever niet aan denk), Nancy Olthoff (De achtbaantester) en Samantha Stroombergen (Zij die zwijgt).

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Kraag'

Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Kraag'

Marcel Fuchs is met zijn verhaal 'Kraag' de winnaar van deze eerste editie van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd. Van de 77 deelnemers inzendingen vonden wij zijn verhaal eruit springen door de precisie van zijn woorden en de prachtige invulling van het thema ‘contact’. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Tussentijd

De succesvolle jonge zakenman Damian krijgt de schok van zijn leven als hij zijn broer Paul op tv ziet. Paul is op zijn vijftiende het verstikkende milieu thuis in Nederland ontvlucht en heeft sindsdien niets meer laten horen. Damian neemt een rigoureuze beslissing en stapt op het vliegtuig: hij gaat zijn broer opzoeken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De kinderwet

De kinderwet  is een van de geliefdste romans van Ian McEwan. Trouw  noemde het bij verschijnen een ‘vlammend pleidooi voor zorgvuldigheid’,  de Volkskrant  ‘een superieur geschreven roman over hoe een rechter tot een uitspraak komt’ en voor  NRC  maakte de nadruk op de familierechter het tot een ‘briljant boek’.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De achtbaantester

De achtbaantester is een hartverwarmende en tragikomische roman over rouwverwerking, anders zijn en loslaten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Vrijdag kom ik weer thuis

In Vrijdag kom ik weer thuis van Robert van Dijk wil Esi haar moeder een heel mooi en groot cadeau geven voor haar veertigste verjaardag. En dan ineens weet ze het: ze wil een man voor haar moeder vinden. Daarom gaat Esi in haar eentje op pad. Naar Ghana. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com