Boekenkrant Nieuwsbrief - 31 maart 2020

Klaar? Kweken maar!

De eerste bloemen die dapper hun weg naar boven proberen te vinden in de nog ietwat harde aarde, kwakende kuikentjes die vol overgave het tempo van hun ver vooruit dobberende moeder proberen bij te houden. En wat dacht je van de zon die steeds meer van haar warmte met ons deelt. Ik heb het natuurlijk over de lente! Een heerlijk seizoen vol geuren en kleuren waar je automatisch blij van wordt. 

Persoonlijk is er nog iets anders waar ik vrolijk van word als het voorjaar eindelijk is aangebroken, en dat is moestuinieren. Aardbeien, paprika’s, tomaten, sla, radijsjes, watermeloenen, ze zijn inmiddels allemaal wel een keer voorbijgekomen. Waar ik het meest bedreven ben in het kweken van gigantische courgettes, mislukken de aubergines elk jaar opnieuw. Wie weet, misschien heb ik deze keer meer geluk. 

De voorbereidingen zijn inmiddels succesvol afgerond. De potgrond is tevoorschijn gehaald, alle plantenbakken zijn verzameld en de zaadjes hebben ieder hun eigen plekje op de vensterbank gekregen. Dan is nu de volgende fase aangebroken, en dat is wachten, wachten en nog eens wachten. En hoe kun je dat beter doen dan in de tuin, vergezeld door het zonnetje, er een goed boek bij te pakken? 

Isabel Verboom

Marketing stagaire Boekenkrant

isabel@uhb.nl 

---

Literatuur 

Boekfragment: Wie omkijkt

Wie omkijkt van Jeanine Cummins is een verpletterend verhaal over onheil, overlevingsdrang en liefde. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: De ogen van Fadil

Paleizen, sultans, wensgeesten, woestijnen, slangen en lichtgevende watermeloenen, dat is de setting waartegen de verhalen in de bundel De ogen van Fadil van Mohammed Benzakour zich afspelen. De in Marokko geboren auteur neemt ons mee naar het Afrikaanse continent.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een moderne Romeo en Julia

Vraag me nog eens is een rake roman over hoe een tragedie de vriendschap van twee buurkinderen verscheurt en hoe uiteindelijk de liefde overwint. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Het Geheugenwoud

Het geheugenwoud is het ijzingwekkende en hoogst originele thrillerdebuut van de Britse schrijver Sam Lloyd over de ontvoering van een kind. 'Als je pas net bent aangekomen, waarom wil je dan al weg?' 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Pieter Koolwijk

Op een bewolkte zaterdagmiddag is de Amsterdamse Kinderboekwinkel versierd met kleurige ballonnen voor de boekpresentatie van Gozert, het zesde boek van Pieter Koolwijk. Tegen dit decor spreek ik de auteur over zijn nieuwste boek, fantasie en veel meer.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Hannelore

Hannelore vertelt het waargebeurde verhaal van een Nederlands meisje dat vanaf haar derde opgroeide in de sekte ‘Gemeente Gods’, waar haar ouders actief lid van waren. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld door sekteleider Sipke Vrieswijk. Na haar bevrijding woont ze bij haar oom Bertus en tante Hannie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com