Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 maart 2020

Lijnen, maar dan anders

Eens in de zoveel tijd hoor ik dezelfde zin uit mijn mond komen: ‘Nadat ik dit boek heb gekocht is het écht weer even klaar!’ Zo ook afgelopen week na de aankoop van niet één, maar twee stuks. En dus heb ik mezelf een boekenverbod opgelegd... alweer. Ik mag, tot nader order van mezelf, geen nieuwe exemplaren meer aanschaffen. Shoppingcentra en de online winkel van ons allemaal, wie kent ‘m niet, kunnen in deze periode het beste helemaal vermeden worden. Nu hoor ik je denken: is dat niet erg overdreven? Misschien wel… Aan de andere kant ben je vast ook bekend met mensen die zich hebben voorgenomen om te diëten en die vervolgens zwichten voor een klein gebakje als ze langs de plaatselijke bakkerij lopen. Logisch, de geur van versgebakken taartjes is ook niet te weerstaan, evenals de aanblik van rijen op elkaar gestapelde boeken. Een verbod dus. En dat nog wel in de Boekenweek.
Ik kan het dan ook niet laten om stiekem alweer na te denken over mijn volgende aankoop. Wordt het Nulpunt van Jørn Lier Horst en Thomas Enger, Stil maar geschreven door Carla Kovach of ga ik eindelijk beginnen in Jussi Adler-Olsens serie Q? Volgens mij is het al duidelijk hoe dit boekenverbod gaat eindigen. Zoals altijd geef ik mezelf over en staat er binnen de kortste keren een nieuw omslag te pronken in mijn - inmiddels bijna uit z’n voegen barstende - boekenkast. Een beetje rebellie is immers wel op zijn plaats.

Isabel Willemsen

Marketing stagiaire Boekenkrant

isabel@uhb.nl

---
Agenda: Boeckenbal Zaandam

Agenda: Boeckenbal Zaandam

In het kader van de Boekenweek presenteren uitgeverij Ezo Wolf, Arthur van Amerongen en Rob Muntz het allereerste Boeckenbal in de Bullekerk. Het thema van de avond is Rebellen & Dwarsdenkers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column

The show must go on!

Het was dit jaar dankzij het rondwarende coronavirus tot op het laatste moment spannend of het door zou gaan, maar een Boekenbal met het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' kon zich natuurlijk niet laten tegenhouden door een griepje.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

De redactie tipt: Rebellen en dwarsdenkers

De redactie tipt: Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Wij gingen op zoek naar drie boeken die perfect bij dit thema aansluiten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Vraag me nog eens

Vraag me nog eens van Mary Beth Keane is een rake roman over de levenslange liefde tussen twee buurkinderen. Alsof je naar een hedendaagse Romeo en Julia kijkt wanneer ze waren blijven leven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Versmachtend verlangen

Versmachtend verlangen van Luc Deflo is zijn op een na laatste spannende boek dat postuum verschijnt. De 18-jarige Jennifer is klaar voor een stomende avond met haar vriendje Jason. Ze hebben het rijk voor zich alleen, want haar ouders komen pas de volgende dag terug van vakantie. De volgende ochtend vinden Jennifers ouders in het bed van hun dochter het vreselijk verminkte lichaam van Jason, badend in bloed.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: IJshart

Ash heeft de gave om te ‘liedweven’. Door te zingen kan hij communiceren met de monsters die de sneeuwvlaktes onveilig maken. Maar omdat dit verboden is in zijn dorp, houdt Ash al jaren zijn gave geheim. Totdat de monsters dreigen aan te vallen, en hij beslist toch te gaan zingen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com