Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 februari 2020

---

Bericht vanuit de storm

Op de een of andere manier valt de schemering altijd net als het verhaal spannend begint te worden. Het is de bane of existence van iedere boekenwurm: dat je moet stoppen met lezen omdat die priegelige zwarte lettertjes voor je ogen beginnen te dansen. Dat probleem had ik afgelopen weekend – voor de zoveelste keer. Een storm is natuurlijk het perfecte excuus om de hele dag met je neus in een boek te blijven zitten. Alleen heb ik het helaas tot nog toe verzuimd om een leeslamp aan te schaffen voor bij de bank. En om nou naar een houten stoel aan de tafel te verhuizen…

Nu was mijn oude bank eigenlijk ook niet zo heel gerieflijk meer. Gelukkig woon ik in een appartementencomplex waar bewoners vaak meubels te koop zetten op de gezamenlijke Facebookpagina. Zodoende trotseerde ik gisteravond de harde windstoten om naar de andere toren van het complex te lopen en daar mijn nieuwe bank op te halen. De spierpijn die dat opleverde was het echter waard, want vanavond kan ik tenminste lekker met een boek wegkruipen op een bijzonder comfortabele bank. Nu alleen nog een leeslamp.

 

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Literatuur 

Recensie: Artikel 353

Al jaren speelt een visser lotto met dezelfde cijfercombinatie, maar op de dag dat zijn getallenreeks wordt geloot, is hij net vergeten zijn biljet af te stempelen. Niet veel later wordt hij door zijn vrouw verlaten. Of er een verband is, is niet helemaal duidelijk.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween is een ontroerende roman over een man die, na alles te hebben verloren, zichzelf in de natuur hervindt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Dood door onschuld

Voor de jaarlijkse verhalenwedstrijd van Uitgeverij LetterRijn schreven 150 personen van Nederlandse en Vlaamse bodem een verhaal over een onbedoelde dood. Daarvan hebben de 22 beste, aangevuld met drie bijdragen van bekende thrillerauteurs, een welverdiende plek gekregen in het boek Dood door onschuld.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Onverwacht

In de young adult-roman Onverwacht staat Veronica voor een moeilijke keuze, wat uitmondt in een hilarische roadtrip. Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Hannelore

Hannelore vertelt het waargebeurde verhaal van een Nederlands meisje dat vanaf haar derde opgroeide in de sekte ‘Gemeente Gods’, waar haar ouders actief lid van waren. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld door sekteleider Sipke Vrieswijk.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Onze Taal: Pro de l'argot

Column Onze Taal: Pro de l'argot

We gaan en masse op vakantie naar Frankrijk – het land is al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders – maar een gesprek met een Fransman of -vrouw voeren we het liefst in het Engels.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com