Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 december 2019

---

Verrassend cadeau

Afgelopen pakjesavond vierde ik Sinterklaas met wat vrienden en kon ik eindelijk de bijbehorende stress achter me laten. Mijn surprise, cadeautje en gedicht waren (net) op tijd af. Ik had al verwacht dat ik een boek zou krijgen, namelijk Down and Out in Paris and London van George Orwell, maar tot mijn verrassing had ik ook een beeldroman gekregen. Ik had geen idee waar het verhaal Persepolis van Marjane Satrapi over ging, maar ik geef nieuwe boeken altijd een kans. Later toen ik in de trein aan het lezen was, zei een oudere vrouw tegen mij dat haar kleinzoon ook altijd stripboeken leest. Ze lachte vriendelijk en bedoelde het goed. Ik vertelde haar over de verschillen tussen beeldromans en strips als Donald Duck. Nadat ik haar door het boek liet bladeren, knikte ze en vroeg ze of er meer beeldromans zoals deze zijn. Ik noemde er een aantal op, zoals Watchmen van Alan Moore en Maus van Art Spiegelman. De vrouw schreef de titels op en bedankte me. Ze zocht namelijk nog naar kerstcadeautjes voor een paar van haar iets oudere kleinkinderen, maar wist dat ze niet met een saai leesboek kon komen aanzetten. Ze stapte uit bij station Voorburg en ik besefte dat Sinterklaas misschien wel voorbij is, maar dat Kerst alweer voor de deur staat. Gelukkig ga ik dan alleen maar uit eten en hoef ik geen surprises meer te maken. Met die fijne gedachte sloeg ik mijn boek open en las ik verder in Persepolis.

Jeroen van Wijk

Redactie Boekenkrant

jeroen@uhb.nl

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie december 2019 – Met Nino Haratischwili, Geert Mak en Ish Ait Hamou

December is de perfecte maand om lekker warm op de bank met een goed boek de laatste dagen van het oude jaar door de brengen. Deze editie van de Boekenkrant staat dan ook boordevol winters leesvoer, van dikke pillen tot sprookjesachtige verhalen en ijzingwekkende thrillers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Ish Ait Hamou

Het is niet zijn eerste boek, maar wel zijn meest persoonlijke. Voor Het moois dat we delen dook Ish Ait Hamou vier jaar lang in de levens van de hoofdpersonen Soumia en Luc om antwoord te krijgen op een van de meest urgente vragen van deze tijd: wat gebeurt er als de wegen van twee mensen uit totaal verschillende werelden elkaar kruisen?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Vind me

In Vind me beschrijft André Aciman vier verschillende liefdesverhalen. Het is het langverwachte vervolg op de wereldwijde bestseller Noem me bij jouw naam, die succesvol werd verfilmd als Call me by your name, maar is ook zelfstandig te lezen. Dezelfde personages zoeken opnieuw de liefde, jaren na hun eerste ontmoeting, maar niet bij elkaar.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Vormen van gekte

Nieuwe poëzie van een van de meest geliefde dichters van Nederland.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

De zeemogendheden

Op hoogst originele wijze vertelt Andrew Lambert in De zeemogendheden het verhaal van de vijf klassieke zeemogendheden: Athene, Carthago, Venetië, de Republiek der Nederlanden en Engeland.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com