Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 november 2019

---

Het leed dat boekomslagen heet

Fervente boekenserie-lezers zullen het warme gevoel misschien wel kennen. Dat ene gevoel wanneer je naar je boekenkast kijkt en al je series perfect passend bij elkaar ziet staan. Van die omslagen die naadloos in elkaar overlopen. Wat een plaatje. En dan de vreugde die komt als je hoort dat er een nieuw boek in de serie verschijnt, zodat je ook dit deel aan je collectie kunt toevoegen. 

Wellicht herken je dan ook mijn frustratie, namelijk dat gevoel wanneer blijkt dat het nieuwe boek in de serie een compleet ander omslag heeft. Een die in de verste verte niet lijkt op de exemplaren die al in je persoonlijke bibliotheek staan te pronken. Wat volgt is een persoonlijk dilemma. Ga ik het boek toch aanschaffen, in de wetenschap dat het kijken naar die serie mij net wat minder voldoening geeft dan daarvoor, of laat ik dit deel in de reeks schieten en laat ik de uitstraling van mijn boekenkast intact?

Nadat ik mijn frustratie weer de baas ben, wordt de beslissing snel gemaakt. Je bent immers een boekenwurm of je bent het niet. En dus wordt ook het nieuwe deel in de serie aangeschaft. Want weet je, elk boek verdient een plaatsje op de plank, ook boeken met een ander omslag.  

Isabel Verboom

Marketing stagiaire Boekenkrant

isabel@uhb.nl

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 2 december

December is de perfecte maand om lekker warm op de bank met een goed boek de laatste dagen van het oude jaar door de brengen. Deze editie van de Boekenkrant staat dan ook boordevol winters leesvoer, van dikke pillen tot sprookjesachtige verhalen en ijzingwekkende thrillers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Oek de Jong

Interview: Oek de Jong

Aan het begin van de succesvolle roman Zwarte schuur van Oek de Jong loopt schilder Maris Coppoolse rond op zijn eigen overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De schrijfkunst van De Jong brengt de grote doeken van Maris tot leven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Hogere natuurkunde

In Hogere natuurkunde verkent dichter Ellen Deckwitz het oorlogstrauma van haar Indische grootmoeder en de gevolgen die het verzwijgen daarvan heeft gehad voor de nakomende generaties. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Van de auteur van De jongen onder water is er nu Dit ga je niet geloven!

Nu overal verkrijgbaar; een gloednieuw avontuur van Adam Baron vol humor, spanning en vriendschap. Wie is de pestkop van juf Martin? Wat is het geheim van zieke Nanai?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Oog in oog met de duivel

'Dit nooit meer.' Dat is de boodschap van Roméo Dallaire in zijn boek Oog in oog met de duivel

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Sigmund negenentwintigste sessie

De praktijk van dokter Sigmund wordt bevolkt door uitbehandelde patiënten, meeroudergezinnen, oude mensen die met zaken zitten die maar niet voorbijgaan en dan ook nog meneer Baltus. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com