Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 oktober 2019

---

Onze Taal-congres

Op de redactie van de Boekenkrant zitten wij natuurlijk het liefst met onze neus in een boek, maar ook wij kunnen zo nu en dan wel wat frisse lucht gebruiken. Zo fietste ik afgelopen zaterdag naar het Onze Taal-congres in het Beatrix Theater te Utrecht. Daar was de Boekenkrant aanwezig met een heuse stand op de informatiemarkt. Na de eerste helft van het zaalprogramma, gepresenteerd door 'taalprins' Wim Daniëls, stroomde de informatiemarkt volledig vol. Het Onze Taal-publiek reageerde steevast erg enthousiast op onze vraag 'Wilt u een Boekenkrant meenemen?', wat tot veel goede gesprekken leidde. Algauw waren we haast door onze voorraad kranten heen. Dat scheelt toch weer opruimwerk op ons kantoor.

Het was een leerzame middag. Zo vertelde Evert Schneider mij dat de woorden ‘veranda’ en ‘paradijs’ oorspronkelijk uit het Sanskriet komen, leerde ik van hoogleraar Elma Blom dat zoiets als ‘moedertaal’ misschien wel niet bestaat en moest ik na het verhaal van Ish Ait Hamou toegeven dat hoe leuk het ook is om te grappen over de ‘taalvoutjes’ van anderen, de boodschap uiteindelijk belangrijker is dan de vorm. Ik ging naar huis met de wetenschap dat ik bij lange na niet de enige ben die af en toe graag met haar neus in een boek wegduikt.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Literatuur

Kinderboekenbal zonder kinderen

Kinderboekenbal zonder kinderen

Gisteren, op 1 oktober 2019, werd het Kinderboekenbal voor het eerst gehouden zonder kinderen. Het was een interessante avond vol indrukwekkende en betekenisvolle speeches en acts. Natuurlijk kon een borreltje na de feestelijke opening niet ontbreken!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Kleine broer op de grote vaart

Recensie: Kleine broer op de grote vaart

Als je je huis niet meer in kan en je een grote som geld moet betalen om je spullen terug te krijgen, zit er maar één ding op: vrijwillig meegaan op avontuur om het grootste oog van de wereld te vinden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Beeldrecensie: Reizigers in het dierenrijk

Emma Ringelding van Lees & Teken recenseert het informatieve prentenboek Reizigers in het dierenrijk op haar eigen creatieve wijze.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een superspannende nieuwe Geronimo Stilton!

Een duistere mist omhult Muizeneiland en in de verte klinken… heksenviolen! Help! Heksen? Op Muizeneiland? Hoe komen die daar? Die wonen toch in Fantasia? De Magische Sluier tussen de werkelijke wereld en Fantasia blijkt gescheurd te zijn en nu kunnen de heksen zomaar vanuit hun rijk naar Muizeneiland reizen!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

De redactie leest: De meeste mensen deugen

De redactie leest: De meeste mensen deugen

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De infographic Bijbel

De infographic Bijbel is een grensverleggend boek waarin Karen Sawrey ons de Bijbel toont zoals we die nog nooit eerder hebben gezien. Het Woord van God in een nieuwe dimensie. Met behulp van meer dan honderd krachtige infographics komen de eeuwenoude teksten tot leven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com