Boekenkrant Nieuwsbrief - 1 oktober 2019

---

De verbindende kracht van het boek

Laatst zat ik in de auto met een aantal teamgenoten van rugby. Naast me zat een Engelse jongen die ik, los van onze eerdere introductie bij de training, nooit had gesproken. In mijn handen had ik het boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, dat onze visie over het mensbeeld in een nieuw daglicht stelt. Razend interessant dus! En hoewel het boek allerlei wetenschappelijke, historische en politieke informatie bevat, is het dankzij de klinkklare taal die Bregman gebruikt erg goed te volgen. Naast boeken schrijft hij als wetenschappelijk journalist ook artikelen voor de online krant De Correspondent. Enfin, terwijl ik De meeste mensen deugen aan het lezen was, vroeg de jongen wat voor literatuur ik in mijn handen had. Dit was het begin van een aangenaam gesprek, dat vervolgens verder ging over de historie van de mens, politieke spanning tussen India en Pakistan en onze gezamenlijke interesse in het lezen van strips. Hij heeft mij zelfs een aantal exemplaren van zijn stripboeken gestuurd op voorwaarde dat ik mijn proza zou opsturen wanneer dit af is. 

Zo zie je maar dat boeken veel meer dan alleen kennis of plezier opleveren. Zij dagen ons uit om onze grenzen te verleggen en verbinden ons als mens.

Jeroen van Wijk

Redacteur Boekenkrant

jeroen@uhb.nl

---
Evenement: Lang leve de familie!

Evenement: Lang leve de familie!

De Theaterloods presenteert in samenwerking met De Boekenkrant op zondag 13 oktober: Lang leve de familie! Met literair meesterwerk, theater, livemuziek, natuur en beeldende kunst rond familie-perikelen. Een heerlijke zondagmiddag met of zonder familie op de unieke plek in Radio Kootwijk midden op de Veluwe!

Lees verder op de boekenkrant.com

---

Literatuur

Column Lex Jansen: Misia Sert

Column Lex Jansen: Misia Sert

Hoewel de Frankfurter Buchmesse pas in oktober op de agenda staat, worden er direct na de zomervakantie al volop afspraken gemaakt voor ontmoetingen met agenten, redacteuren en uitgevers. Een enkele keer werd ik ook benaderd door een vertegenwoordiger van een culturele organisatie. Zo kreeg ik mijn afspraak met Misia Sert.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Schilderslief

De nieuwe meeslepende roman van Simone van der Vlugt verhaalt over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn: Geertje Dircx.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Voetspoor

Tjerk Lammers schreef eerder al bestsellers over de popmuziek als Iron Man en De Stones over de Stones. Voetspoor is zijn eerste thriller: een wervelend relaas over de jacht op een massamoordenaar in Amsterdam.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Anna Woltz

Schrijfster Anna Woltz boekte al veel succes met onder andere Gips, Alaska en het recent verfilmde Mijn bijzonder rare week met Tess. Dit jaar werd haar ultieme schrijversdroom waar: ze schreef het geschenk voor de Kinderboekenweek, die morgen van start gaat.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Recensie: Het raadsel van de zee

Ravian is een schipperskind met schepenangst, die aan boord gaat van een vervloekt schip.  Hij is samen met zijn beste vriend Marvin - een meeuw - op zoek naar Lasse, zijn vader, die niet is komen opdagen op Ravians twaalfde verjaardag. Als dat maar goed gaat…

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com