Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 juli 2019

---

Vakantiegevoel

Als kind keek ik altijd uit naar de zomervakantie, omdat we dan met het hele gezin een dag lang naar de plaatselijke bibliotheek gingen. Uren kon ik doorbrengen met het doorspitten van de boekenkasten op zoek naar de vijf (het maximale aantal) titels die me de vakantie door zouden helpen. Soms leende ik zelfs het pasje van mijn zus om er nog meer mee te kunnen nemen. Op een gegeven moment stapte ik over op Engelse boeken en algauw had ik zo’n beetje het hele Engelstalige gedeelte van de bibliotheek gelezen.

Nu kom ik vrijwel nooit meer in een bibliotheek. Tijdens mijn studie Italiaans plunderde ik nog wel eens de Universiteitsbibliotheek, maar daar bleef het bij. Als ik nu naar Italië op vakantie ga, neem ik juist géén boeken mee, zodat ik de ruimte heb om zoveel mogelijk Italiaanse boeken mee terug te nemen. Toch mis ik het altijd wel, dat ronddwalen tussen al die schappen met verschoten en half versleten kaften. Dat is immers het échte vakantiegevoel.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview over de dwarsligger

Met de zomer voor de deur staan we allemaal weer voor een uitdagende keuze: welke boeken nemen we mee op vakantie? Het liefst zo veel mogelijk, maar we kunnen niet zomaar alles in onze koffers kwijt. De e-reader biedt een goed alternatief, maar er gaat natuurlijk niets boven het papieren boek. De oplossing is de dwarsligger. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Op zoek naar vrijheid

Washington Black is het duizelingwekkende avontuur van de elfjarige Washington Black, die weet te ontsnappen aan zijn slavenbestaan en aan een ongekend avontuur begint, op zoek naar vrijheid. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Joy

C.S. Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn op het christendom geïnspireerde boeken. De meeste mensen kennen hem echter van zijn kinderboeken over het magische land Narnia. Ook Joy Davidman las haar kinderen hieruit voor, maar haar bewondering ging verder dan alleen de verhalen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Gunnar Staalesen

Zowel liefhebbers als nieuwkomers kunnen van dit deel in de Varg Veum-reeks genieten. In Laat de kinderen tot mij komen ontrafelt de cynische privédetective een complot waarin hij zelf de verdachte is. De Noorse auteur Gunnar Staalesen vertelt vol overgave over zijn held en het aanvliegen van zware maatschappelijke kwesties. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Verdwenen woorden

Een gangenstelsel onder de stad, geheime kamers in Versailles en een schietpartij in de tuinen van het Palais Royal. Het zijn enkele ingrediënten van Verdwenen woorden, een spannende historische zoektocht van de zestienjarige Joost door het hedendaags Parijs. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com