Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 juni 2019

---

Contrast

Op de redactie van de Boekenkrant ontvangen wij iedere dag nieuwe boeken. In de paar weken dat we op ons nieuwe adres werken, hebben zich al flinke stapels verzameld van de nieuwste romans, thrillers, prentenboeken en noem maar op. De boeken liggen pas net in de winkels of zijn nog niet eens verschenen.

Het omgekeerde is waar wanneer ik thuis in mijn eigen boekenkast kijk. Natuurlijk ligt daar een verzameling moderne literatuur, maar ik vind er ook vele klassiekers. Het meest bijzondere exemplaar valt niet in een van deze categorieën. Het gaat om een Duitse wereldatlas uit 1899, die zo groot is dat je bij het oppakken haast onder het gewicht bezwijkt. Toch haal ik het boek af en toe uit de kast, omdat het zo’n bijzonder stukje geschiedenis laat zien. Uit iedere pagina blijkt hoeveel er sinds deze atlas veranderd is: landen zijn samengegaan of juist uit elkaar gevallen.

De atlas zelf heeft door de jaren heen flink wat moeten doorstaan. Er zitten scheurtjes in en op de band zitten lijmresten van een slechte restauratie. Dat is natuurlijk niet heel gek voor een boek dat al een eeuw in de familie is. Het contrast met de boeken die we hier op de redactie hebben liggen kan haast niet groter zijn.

Linda Albers
Redacteur Boekenkrant
linda@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 1 juli

Met de juli-editie van de Boekenkrant gaan we goed belezen de zomer in. We spreken Nina Weijers over haar tweede roman Kamers antikamers, waar reikhalzend naar uit wordt gekeken sinds haar verbluffende debuut De consequenties. We gaan ook op reis in een luchtballon met Washington Black uit de gelijknamige roman van Esi Edugyan. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Geert Kimpen op de Schrijven Magazine Schrijfdag

Geert Kimpen op de Schrijven Magazine Schrijfdag

Wil jij genoeg inspiratie opdoen voor een heel jaar schrijven? Kom dan naar de Schrijven Magazine Schrijfdag! Wat kun je verwachten? Workshops en lezingen van de allerbeste schrijfcoaches van Nederland. Én ontmoetingen met redacteuren en literair agenten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Bert Wagendorp

Hoe zou het vijf jaar later met die jongens zijn? Met deze vraag in zijn achterhoofd begon Bert Wagendorp aan Ferrara, het vervolg op de succesvolle roman Ventoux. ‘Je wekt verwachtingen door een vervolg te schrijven, maar dat zijn vooral verwachtingen van anderen,’ vertelt hij.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De bijenhouder van Aleppo

De bijenhouder van Aleppo van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Zij is blind. Wat ziet hij? Samen moeten ze het verlies onder ogen zien van alles wat hen dierbaar is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Papa's zijn soms...

Papa’s zijn soms… Nou ja, je weet wel, papa’s. Ze zijn gewoon papa’s. Soms zijn ze een beetje dom, of een tikkeltje onhandig, of zelfs ietsepietsie vervelend. Maar ze zijn ook altijd heel erg lief!   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Natascha bakt zonder suiker en tarwe

Nooit eerder kreeg ik zulke uiteenlopende reacties op mijn baksels. Waar de een terugkwam voor nog een stukje koek, wist een andere collega niet hoe snel hij naar de prullenbak moest rennen. Een ontzettende eyeopener, want het laat zien hoe gewend we zijn aan suiker en in hoeverre het onze smaak heeft beïnvloed. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com