Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 juni 2019

---

Dwaling

De Boekenkrant mag dan een traditioneel papieren medium zijn, het bedrijf zelf is altijd in beweging. Afgelopen weekend hebben wij ons oude kantoor in het centrum van Utrecht verruild voor een modern pand in het noorden van de stad. Wonderbaarlijk genoeg paste ons hele hebben en houwen in één verhuiswagen. Ook meteen een goed moment om de Marie Kondō in ons naar boven te halen en alle boekenkasten uit te pluizen.
Aan één ding zal ik nog even moeten wennen: mijn dagelijkse fietstochtje van vijftien minuten is ineens twee keer zo lang! Gisteren waagde ik mijn eerste dappere poging om mijn weg door de periferie van Utrecht te vinden – wat algauw uitliep op een dwaaltocht van een uur. Vanmorgen pakte ik het slimmer aan en volgde een lange rechte weg langs het water. Met het zonnetje erbij en een podcast op was dat best een aangename manier om de dag te beginnen. Al dat fietsen heeft ook een voordeel: nu heb ik een excuus om meer tijd op de bank door te brengen. Met een goed boek natuurlijk.

Mirjam Mulder
Redacteur Boekenkrant
mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 juni – Met Thomas Olde Heuvelt, Bert Wagendorp en Annet Schaap

Eind deze week ligt er weer een gloednieuwe Boekenkrant voor je klaar in de boekhandel. In het kader van Spannende Boeken Weken besteden we extra aandacht aan dit genre, waaronder een interview met de schrijver van het geschenk: Thomas Olde Heuvelt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: John Boyne

De Ierse wereldauteur John Boyne staat bekend om zijn historische verhalen. In Een ladder naar de hemel stoelt hij zich voor de verandering op zijn eigen ervaringen in de literaire wereld om een duister scenario uit te werken: wat gebeurt er als een jonge schrijver zijn ambitie boven alles stelt? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Stella

De jonge Friedrich vertrekt in 1942 naar Berlijn. Daar wordt hij verliefd op de mysterieuze Kristin. Maar al gauw blijkt dat haar echte naam Stella Goldschlag is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De ultieme gids voor meer dan 40 verschillende Roblox games!

Heb jij alle role-playing van Roblox al onder de knie? Word de allerbeste met de hulp van dit tweede deel van de Roblox Game-gidsen! Krijg de officiële primeur over enkele van de meest populaire role-playing games op Roblox, zoals de Bloxy Award-winnende MeepCity, de enorm populaire Royale High, het klassieke Werken bij een Pizzatent en veel meer! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Hoeden & petten & dameskorsetten

Het Westfalen van 1870 is te klein voor ze. Dus willen mannen als Anton Dreesmann, Johann Peek, Heinrich Cloppenburg en Anton Kreijmborg naar Nederland om hier de straten te plaveien met hun manufacturenzaken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden

Het christendom is door de eeuwen heen een onuitputtelijke inspiratiebron geweest voor kunstenaars. In haar recent in het Nederlands vertaalde werk Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden geeft Heather Thornton McRae een bondig overzicht van de belangrijkste, christelijke kunst- en architectuurwerken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com