Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 mei 2019

---

Heerlijk herlezen

Vol fascinatie keek ik als kind naar de beroemde televisieserie The little house on the prairie. Jaren na de originele verschijning in de jaren zeventig, werd deze opnieuw uitgezonden op de Nederlandse televisie. Ik raakte er groot fan van en kon mijn geluk ook niet op toen ik als fanatieke lezer ontdekte dat de serie was gebaseerd op een reeks boeken. Natuurlijk snelde ik direct naar de dichtstbijzijnde bibliotheek waarvandaan ik de eerste exemplaren uit de reeks mee naar huis nam. Urenlang werd ik vervolgens onverstoord meegetrokken in de verhalen over het pioniersleven in het negentiende-eeuws Amerika.

Het was dan ook geen verrassing dat ik binnen de kortste keren opnieuw in de bibliotheek stond om de volgende delen te bemachtigen. Lang zal het niet geduurd hebben tot ik de hele serie had verslonden en aan herlezen begon. Nu, jaren later, bezetten de boeken nog altijd een ereplaats in het lijstje van jeugdboeken die me het meest zijn bijgebleven. Een lijstje dat ik verder heb aangevuld met heel andere boeken van auteurs als Roald Dahl, Thea Beckman en Francine Oomen. Ik zou zo teruggaan naar de bibliotheek om ze allemaal eens heerlijk te herlezen.

Linda Albers

Redacteur Boekenkrant

linda@uhb.nl

---
Opgelet: vanaf 3 juni 2019 heeft de Boekenkrant een nieuw adres

Opgelet: vanaf 3 juni 2019 heeft de Boekenkrant een nieuw adres

De Boekenkrant gaat verhuizen! We blijven trouw aan onze thuisstad Utrecht, maar vanaf volgende maand zijn wij niet langer te vinden op het Visschersplein maar op bedrijventerrein Lage Weide. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

7 schrijftips van meesterverteller Roald Dahl

Wereldwijd verkocht de Britse auteur van o.a. Matilda en de GVR naar schatting meer dan 200 miljoen boeken. In een fragment geeft meesterverteller Roald Dahl 7 tips over de kwaliteiten die een succesvolle schrijver zou moeten bezitten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Machines zoals ik

Na het succes van de verfilmde roman De kinderwet confronteert Ian McEwan in Machines zoals ik de lezer opnieuw met fundamentele vraagstukken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Mijn hart gaat door

Chavve en Pontus leren elkaar kennen via een datingapp. Ze hebben een klik, maar zo gemakkelijk als in de romantische films waar Chavve graag naar kijkt, gaat het allemaal niet. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: De mentor

In de expatgemeenschap waar Sophie deel van uitmaakt geldt over het algemeen de regel dat het gezin de man volgt. Zo ook bij Sophie, vrouw van de Canadese ambassadeur in de Verenigde Staten. Ze probeert haar tijd te vullen met activiteiten op de Amerikaanse Internationale School waar de kinderen een topopleiding krijgen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Blozosaurus zoekt huis

Ik lag op de koude vloer van mijn eigen grot met een dikke buil op mijn kop. Ik was uit bed getrild. Heel Rotsfort schudde op zijn grondvesten! Ik stond op en liep verdwaasd naar buiten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Oud ben ik en jong ben ik

In de voor het eerst in het Nederlands vertaalde bundel Oud ben ik en jong ben ik tekent de Amerikaanse dichter Walt Whitman (1819-1892) zijn levensherinneringen op.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en onze special over kinderboeken BKJunior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com