Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 april 2019

---

Uitstapje

Om het feestelijke gevoel van de afgelopen paasdagen nog even voort te zetten, waagde de Boekenkrant-redactie zich vanmiddag buiten de deur. De laatste zonnestralen van de week én een jarige hoofdredacteur waren reden genoeg voor een uitgebreide lunch op een van Utrechts’ vele terrassen. Daar hoorde natuurlijk een gepersonaliseerd cadeau in boekvorm bij: Cliffrock Castle. Werken op een kasteel in Schotland van Josephine Rombouts. Voor de liefhebbers van Downton Abbey, staat er (heel handig) op het omslag.

Je zou het misschien anders verwachten, maar als Boekenkrant­-redacteurs lezen wij juist vaak boeken die buiten onze comfort-zone liggen. Zo heb ik mij dit paasweekend verdiept in het negentiende deel van de detective-reeks Varg Veum van Gunnar Staalesen. Terwijl ik van de befaamde appeltaart van mijn opa genoot, probeerde ik wegwijs te worden uit de wirwar aan Noorse namen als Hjalmar en Sturle. Maar geleidelijk aan wist Staalesen mij te verbluffen met zijn complex opgezette zoektocht. De paashaas was er niets bij.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Boekenkrant redactie tipt!

De lente is nu toch echt begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor een zonnig boek. De redactie van de Boekenkrant helpt u graag bij de keuze en vertelt meer over hun favoriete lenteboeken. Met titels van onder andere Sarah Winman en John Green.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Onze toekomstige weg naar perfectie?

Welkom in QualityLand, het beste en meest geavanceerde land ter wereld! Hier draait alles om het optimaliseren van je leven. QualityPartner vertelt je wie het beste bij je past en zelfrijdende auto’s weten precies waar je naartoe wilt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Een plek voor ons

Nadat het boek de hemel in werd geprezen door The New York Times, Washington Post en andere Amerikaanse media, werd A Place For Us gelukkig in het Nederlands vertaald. In Een plek voor ons brengt de debuterende Fatima Farheen Mirza de ervaringen van vijf gezinsleden bijeen in een diepgaand verhaal over de strijd tussen het respecteren van tradities en het realiseren van je eigen dromen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Kefah Allush

Tv-presentator Kefah Allush reist voor zijn programma’s de hele wereld rond. Voor zijn eerste boek, De munt van Judea, had hij dan ook inspiratie ten overvloede. Allush: ‘Ik vond het heerlijk dat ik nu eindelijk eens dingen mocht verzinnen, want dat mag ik bij de televisie nooit!’

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Martine Glaser

Na de kunstacademie, het directeurschap bij een woningcorporatie en tussendoor wat radio- en schrijfwerk, besluit Martine Glaser zich in 2007 volledig op het schrijven te richten. Inmiddels heeft ze negen jeugdboeken op haar naam staan, waarvan haar meest recente titel Mij pak je niet het dichtst bij haar eigen ervaringen komt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Over muren heen

Een rabbijn en een moslima schrijven elkaar brieven. Beiden zoeken naar verbinding, maar schromen niet de scheidslijnen aan te geven. 'Verschillen zijn mooi! Het is een kunst de pracht van verschillen in te zien, een skill die niet iedereen bezit. Dat vind ik jammer. Wat zou onze samenleving goed functioneren als alle mensen optimistisch waren over verschillen zoals die tussen u en mij!'

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de special de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com