Boekenkrant Nieuwsbrief - 16 april 2019

---

Van een gedicht naar de Boekenkrant

Ongeveer een maand geleden bezocht ik samen met mijn moeder Epen en het huis waar zij in is opgegroeid. Aan het einde van de dag kwamen we een leuk cafeetje tegen; het rook er erg lekker en boven stond er een rek met boeken en tijdschriften. Mijn moeder vindt dat je een speciale dag altijd creatief moet eindigen. Ze stond dus op, pakte twee boeken uit het rek en wat blaadjes uit haar tas, en ze zei: ‘Concentreer je op iets wat je ziet op het omslag van het boek en schrijf daar een gedicht over.’
Welk boek het was dat ze voor me had gepakt, weet ik niet meer, maar de uitkomst kan ik wel met jullie delen:

ik voel en zie het gebeuren
maar geef geen aandacht
en zij, zij die langzaam uit elkaar valt blijft ook zichzelf
en loopt weg met de wind die haar richting de zee sleept

Een paar dagen later ben ik op zoek gegaan naar een literaire stageplek en kwam toen bij de Boekenkrant terecht. Ik was zo enthousiast dat ik niet eens de website helemaal doorlas, maar direct een mail stuurde. Al snel kreeg ik een hele fijne reactie terug dat ze me graag een stageplaats aanboden. Dankzij de Boekenkrant word ik nu omringd door nog veel meer boeken waarover ik allemaal korte gedichtjes kan schrijven.

Jyoti Tojo

---

Nu verschenen: BKFilosofie editie april 2019 – Met Daan Roovers, Tim Fransen en Abdelkader Benali

April is de Maand van de Filosofie en daarmee is het tijd voor een nieuwe editie van onze special over filosofieboeken. We spraken met Daan Roovers, de nieuwe Denker des Vaderlands die ons de komende twee jaar stimuleert zélf na te denken en onze mening te funderen. Ook besteden we aandacht aan Tim Fransen, schrijver van het essay Het leven als tragikomedie

Lees verder op boekenkrant.com

---
Investeer in je schrijftalent, lees Schrijven Magazine!

Investeer in je schrijftalent, lees Schrijven Magazine!

Schrijven Magazine is hét blad voor elke schrijver in elk genre. Of je nu je eerste boek schrijft óf er al tig hebt geschreven. Boordevol schrijftips, trucs, oefeningen, workshops & heel veel inspiratie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Artikel: Antigone leeft weer

Stephen Fry’s Mythos bracht de Westerse wereld weer dichter bij de klassieke oudheid met zijn moderne en zeer toegankelijke hervertelling. Dit is één van de populairste hedendaagse boeken over Griekse mythologie, maar zeker niet de enige. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Wat zou JIJ doen… met een gat in de weg?

‘Hé, wat is dat?’ roept Charlie. Er zit een gat in de weg. Een gat! Helemaal voor hem alleen! Charlie pakt het voorzichtig op en steekt het in zijn broekzak. Maar al snel komt hij erachter dat een gat in zijn broekzak niet heel handig is. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview: Abdelkader Benali

In de zomervakantie wil Amira haar broer Adam meenemen naar het zwembad. Adam kan niet goed tegen warmte en chloor, maar gaat toch. Alles gaat goed, totdat hij wartaal uitslaat en praat over een vreemd systeem. Wat is er aan de hand? Abdelkader Benali schreef met Mijn broer en ik het eerste filosofische kinderboek voor de Maand van de Filosofie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Troost in filosofie

Toen de Romeinse filosoof en politicus Boëthius in het jaar 523 ter dood werd veroordeeld, besloot hij de hem resterende tijd te besteden aan het schrijven van Troost. In dit nog altijd urgente werk krijgt de verteller in zijn cel bezoek van Filosofie, die met hem discussieert over wat er in het leven echt toe doet. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de special de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com