Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 april 2019

---

Kattenboeken

Vroeger wilde ik een hond. Maar dat mocht niet, want het zou natuurlijk eindigen zoals in elke familie: de ouder die het meest thuis is, sjokt elke paar uur door de buurt om hem uit te laten.

Katten en honden zijn ineens heel populaire personages. Vandaag lag de nieuwe roman Loslopen van Laura van der Haar op mijn bureau, over de wandelingen met haar hond Takkie. Ze stopte met haar kantoorbaan en nam een hond waar ze sindsdien alles mee samen doet. Loslopen is niet het enige dierenboek dat net uit is. In Molly en het kattencafé proberen Debbie en de zwerfkat Molly een kattencafé te openen en Maartje Wortel weidde een heel boek aan haar kat Dennie. Die nu een star is. Op non-fictiegebied is er ook genoeg keus: van handleiding voor een gelukkige kat tot een zelfhulpboek, gebaseerd op de levenskunst van de hond. Oude wijze honden verschijnt in juni, dus het eind van de trend is nog niet in zicht.

Op de redactie is de komst van een hond overigens ook wel eens ter sprake gekomen. Zo’n gek idee is het niet, elke dag drie keer verplicht de deur uit voor een wandeling. Om een beetje helder te blijven is dat sowieso een aanrader. Ik ga in ieder geval snel een kattenboek lezen om over deze vreemde en fascinerende dieren een beetje mee te kunnen praten.

Ruth Janse

Redacteur Boekenkrant

ruth@boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Uit het leven van een hond

Op een normale zaterdag komt Henk van Doorns erachter dat zijn hond ziek is en binnen afzienbare tijd zal sterven. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten over tijd, eenzaamheid en liefde naar de oppervlakte.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: En de bruid sloot de deur

Margi staat op het punt te gaan trouwen, maar sluit zich op in haar kamer. Niemand weet waarom en zelf geeft ze geen reden voor haar verdwijning. Matti raakt ervan overtuigd dat Margi’s beslissing gerespecteerd moet worden. Misschien weigert ze alleen te voldoen aan de sociale normen en rebelleert ze tegen de rol die haar wordt opgelegd?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Kijk naar boven!

In de Maand van de Filosofie kun je overspoeld worden door alle hoogdravende literatuur. Dit filosofisch prentenboek bewijst dat filosofie niet alleen voor oude denkers is, maar voor iedereen. In Kijk naar boven! vertelt een meisje hoe ze de wereld beneden haar ziet. Ze kan de buurt goed overzien, maar bestaat eigenlijk niet voor de mensen op straat.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Peter Brusse

Jarenlang was Peter Brusse correspondent in Londen. Van 1964 tot en met 1985 werkte hij voor de Volkskrant en later ook voor de NOS. Eerder verschenen van zijn hand al twee boeken over de relatie met onze eigenzinnige overburen, maar in Ach, Engeland maakt hij middenin de brexit-ontknoping de definitieve balans op.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Coetzee, een filosofisch leesavontuur

Hans Achterhuis introduceert in Coetzee, een filosofisch leesavontuurniet alleen het werk van Coetzee, maar biedt verrassend nieuwe, filosofische interpretaties. 

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de special de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com