De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 december 2018

---

Nieuwe oude kerstfilms

De pepernoten zijn nog nauwelijks opgeruimd, of de kerstmuziek en -films staan alweer klaar. Ook ik moest er dit weekend aan geloven: ik keek A Christmas Prince 2, het type film dat je alleen met een groep vriendinnen kunt kijken. Als je van kerstfilms houdt moet het een feest zijn: de vervolgdelen en nieuwe versies van hetzelfde verhaal slaan je ook deze winter om de oren. De (wat originelere) kerstfilms waar ik elk jaar naar uitkijk zijn veelal gebaseerd op boeken: denk maar aan A Christmas Carol, The Polar Express en natuurlijk Bridgit Jones’s Diary.

Deze winter zijn er gelukkig ook weer nieuwe (min of meer) op boeken gebaseerde kerstfilms te zien. Zo ben ik heel benieuwd naar het vervolg op de geliefde Mary Poppins-film, die inspiratie haalt uit de gelijknamige boekenreeks van schrijfster P.L. Travers. En ik heb al meerdere keren van de magie van het ballet van De Notenkraker mogen genieten, maar nu kan dat ook op het grote scherm met The Nutcracker & the Four Realms. Of zal ik deze kerst maar eens het boek gaan lezen?

Mirjam Mulder
Redacteur Boekenkrant
mirjam@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 7 januari

Januari is de maand van de goede voornemens en een nieuw begin. Dit thema loopt dan ook als een rode draad door de januari-editie van de Boekenkrant. Daarnaast spreken we met A.F.Th. van der Heijden over zijn nieuwe roman Mooi doodliggen en bezoeken we in Museum Meermanno een tentoonstelling met tekeningen van Quentin Blake. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Kader Abdolah

Kader Abdolah schreef met Het pad van de gele slippers een roman over een Iraanse filmmaker die naar Nederland komt. De schrijver ziet het als zijn taak om pijnlijke herinneringen om te zetten tot vreugde en bijzondere verhalen. Dat is hem zeker gelukt in zijn nieuwe boek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Alle slechte meisjes

Alle slechte meisjes is de tweede thriller van Chris Whitaker en tevens zijn debuut in Nederland. De ondertitel, 'Blijf weg uit de bossen. Want daar is de vogel’, belooft een angstaanjagend verhaal. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine zijn terug!

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine zijn terug. De kaart der dagen is het eerste deel in een nieuwe young adult-trilogie van bestsellerauteur Ransom Riggs. De bijzondere wereld en de gewone wereld lijken in dit nieuwe boek eindelijk te versmelten. Jacob Portman is terug in zijn eigen Florida, maar ditmaal samen met zijn vrienden en mevrouw Peregrine. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Een lied dat alleen ik kan horen

Durf te dromen. Wees dapper. Vertrouw op jezelf. Na zijn humoristische en hartveroverende Het alfabet van Candice Phee schrijft Barry Jonsberg over Rob Fitzgerald. Een dertienjarige jongen die smoorverliefd is op het nieuwe meisje uit de klas, maar haar niet eens durft aan te spreken. Logisch, want Rob heeft last van paniekaanvallen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Boekfragment: De tijd in kleur

De tijd in kleur bevat tweehonderd op historisch verantwoorde wijze ingekleurde zwart-wit foto’s met begeleidende teksten, die de historie dichterbij brengen. Een tijdmachine op papier. Lees en bekijk hier alvast het gedeelte over Lev Tolstoj. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com