De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 oktober 2018

---

Familiefeest

Lezen kan echt overal, heb ik dit weekend ontdekt. Thuis op de bank, natuurlijk, of in een park of een café. Maar blijkbaar hoeven ook familiefeestjes geen reden te zijn om je boek te laten liggen. De jongste toevoeging aan onze familie, een kleuter van anderhalf jaar, lapte de ongeschreven regels van het traditionele kringfeestje-met-taart-en-kaasplankjes aan haar laars en rende af en aan met kinderboeken om voor te lezen. Zowat de hele boekenkast werd erbij gehaald. Ik moet eerlijk zeggen, het was een mooie onderbreking.

Het eerste boek dat ze pakte was de Kijkbijbel – ‘Tja,’ zei een tante, ‘het is tenslotte zondag.’ Maar ook een boek met puzzelstukken (die algauw door de hele kamer verspreid lagen) en een prachtig prentenboek dat klassieke muziek begon te spelen als je het opensloeg, kwamen voorbij. Toen haar vader dacht dat ze er wel even genoeg van had, griste ze het boek uit zijn handen en nam het jengelend mee naar haar moeder. Die nam haar op schoot en zei, zogenaamd verontwaardigd: ‘Ach meissie toch, bij mij mag je wel een boekje lezen, hoor.’

Lettervreters zijn er van alle leeftijden.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 5 november

Op 5 november verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior. Onze kinderboekenspecial zal onder andere in het teken van Sinterklaas staan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Istanbul Istanbul

Onder de oude straten en pleinen van Istanbul zitten vier mannen in een cel. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar verhalen vol liefde en humor.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Lex Jansen: maand van de Buchmesse

In de jaren dat ik uitgever was van een grote educatieve uitgeverij in het oosten van ons land, gingen mijn collega’s en ik in oktober wel naar de Buchmesse.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Søren Sveistrup

Søren Sveistrup is misschien niet zo’n heel bekende naam, maar hij heeft er inmiddels een lang schrijversleven op zitten. Deze maand verschijnt zijn debuutroman Oktober, maar de Deen is vooral bekend als bedenker en scenarioschrijver van de succesvolle tv-serie The Killing.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: De jongen in de sneeuw

De jongen in de sneeuw van Samuel Bjørk, in het ijzingwekkende vervolg op Ik reis alleen en De doodsvogel, keert het beroemde rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger terug!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Vlinderslag

Vlinderslag is het verbluffende en inspirerende verhaal van de jonge Yusra Mardini uit Syrië. Zij wist haar mede-vluchtelingen te redden door de zinkende boot waarin zij zaten al zwemmend naar de kust te trekken. Via een levensgevaarlijke route door Europa bereikte ze Berlijn en van daaruit kon ze haar olympische droom realiseren: zwemmen op de Spelen in Rio.

Lees verder op boekenkrant.com

---
---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com