De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 16 oktober 2018

---

Onverwacht bezoek

Het leuke aan het werken bij de Boekenkrant is dat geen dag hetzelfde is. Zo worden we elke morgen niet alleen verrast met tientallen postpakketjes met nieuw verschenen boeken op de deurmat, waarvan een groot deel op onze wensstapeltjes van nog te lezen boeken belandt. Ook kan het gebeuren dat zich zomaar de mogelijkheid voordoet Dan Brown te interviewen of een dansje te doen op het Boekenbal. Zo’n kans sla je natuurlijk niet af!

Vorige week had ik weer zo’n dag vol verrassingen. Nu wilde het toeval dat Frank Krake, die onder andere het bijzondere levensverhaal van Wim Aloserij optekende in de bestseller De laatste getuige, in de buurt was. Of ik hem even wilde interviewen? Zo kwam het dat ik nog geen paar uur later met Krake aan tafel zat en met hem sprak over zijn succes als schrijver en selfpublisher. Tijd om bovengenoemd boek van tevoren te lezen had ik natuurlijk niet meer, maar dat het moment eindelijk was aangebroken om dit boek van mijn nog-te-lezen stapel te pakken was wel duidelijk. Krake’s kracht als selfpublisher is niet alleen zijn schrijftalent, maar ook de inspirerende en enthousiaste manier waarop hij over zijn werk kan vertellen.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 5 november

Op 5 november verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior. Onze kinderboekenspecial zal onder andere in het teken van Sinterklaas staan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De geliefden van Allerheiligen

De geliefden van Allerheiligen van een van de meest originele en getalenteerde Latijns-Amerikaanse auteurs, Juan Gabriel Vásquez, is een bijzondere en intense verhalenbundel over de valkuilen van relaties, liefde en eenzaamheid. Pijnlijk triest en hypnotiserend mooi geschreven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Arizona Blues

Contact met het buitenaardse. Een man die miljonair wordt met een boek én een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. In Arizona Blues neemt Elvin Post dit waargebeurde verhaal als uitgangspunt, maar maakt hij het nog spannender.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Hugo. Een vreselijk eng beest?

Krokodil Hugo gaat op zoek naar een vriend. Maar dat is niet zo makkelijk... Hugo is de ster van het circus. Bertus, het beest met de bult, is jaloers. Op een nacht duwt hij Hugo uit de woonwagen. Hugo wordt wakker in een groot, donker bos, ver weg in het noorden...

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Bushcraft

Bushcraft staat voor allerlei vaardigheden die je nodig hebt om in ‘de wildernis’ te verblijven. Daardoor sta je dichter bij de natuur, maar ook dichter bij jezelf, een geweldige ervaring. Heb je altijd al eens in de natuur willen slapen in een zelfgemaakte shelter? Wil je leren hoe je vuur kan maken zonder aansteker of lucifer?

Lees verder op boekenkrant.com

---
---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com