De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 oktober 2018

---

Even voorstellen

Bij de Boekenkrant word je gelijk goed aan het werk gezet. Zo zit ik dit te schrijven op mijn allereerste stagedag. Mijn naam is Anne en vanuit mijn passie voor verhalen en boeken ben ik drie jaar geleden begonnen met de opleiding communicatie. 

Tijdens de opleiding communicatie krijg je veel te maken met verhalen, maar (een heel stuk) minder met boeken. Een stage bij de Boekenkrant is voor mij de uitgelezen kans om deze twee te combineren.

Literatuur, thrillers, fantasy, ik lees het allemaal. Het boek waar ik op dit moment het meest naar uit kijk is het laatste deel in De Glazen Troon-serie van Sarah J. Maas dat eind deze maand uitkomt!

Anne Visser

Redacteur Boekenkrant

---

Literatuur

Nieuwe titel: Fata Morgana

Nieuwe titel: Fata Morgana

Fata morgana van Christine Mangan is een beklemmend verhaal over een obsessieve vriendschap, tegen het decor van het exotische, zinderende Tanger in de jaren vijftig, waarin niets is wat het lijkt. Al sinds haar aankomst in Marokko, waar Alice met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd, voelt ze zich er niet thuis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Schaduwen

Boekfragment: Schaduwen

Ellen Groenenboom wordt als veertienjarig meisje door een onbekende man verkracht. Als volwassen vrouw leidt ze samen met haar drie honden een teruggetrokken bestaan op een oude boerderij, totdat ze op een dag een anonieme dreigmail ontvangt… 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Promotie: 35-jarig jubileum Uitgeverij Conserve

Promotie: 35-jarig jubileum Uitgeverij Conserve

Uitgeverij Conserve viert op 21 oktober haar 35-jarig jubileum met een prijsuitreiking en twee boekpresentaties. Ter gelegenheid van het jubileum wordt de winnares bekend gemaakt van de zesde Eline van Haarenprijs, de prijs voor de beste dichtbundel van een dichteres onder de 35 jaar. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Jozua Douglas

Interview: Jozua Douglas

Houd jij ook zo van de Costa Banana-boeken van Jozua Douglas over Rosa en Fico, de kinderen van president Pablo Fernando? Dan heb je geluk, want tijdens de Kinderboekenweek krijg je deel 5 uit de serie cadeau! De eilandenruzie past perfect bij het thema van de week: vriendschap. De schrijver vertelt ons er alles over.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Indigo

Boekfragment: Indigo

Indigo is een young adult waarin liefde, spanning en wraak de boventoon voeren. Daarbij is het de vraag of iedereen de vakantie ongeschonden zal doorkomen. Alle keukenkastjes stonden open. Zelfs de klep van de vaatwasser. Het duurde enkele tellen voor Caro besefte hoe vreemd en tegelijkertijd onrustbarend dit was. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com