De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 september 2018

---

Overdaad

Ik geef graag boeken cadeau. Voor verjaardagen, of gewoon zomaar, wanneer mijn boekenkast de kamer begint over te nemen. Er moet namelijk ruimte gemaakt worden voor de voortdurende aanwas van (impulsief gekochte) nieuwe boeken. Sommigen liggen er al jaren. Dat zijn vooral de hele dikke boeken, want wie heeft daar tegenwoordig nog de tijd voor? Zo doet De graaf van Montecristo van Alexandre Dumas al een aantal jaar prima dienst als monitorverhoging, samen met twee delen van de Divina Commedia – sorry, Dante.

Je kunt het ook aanpakken zoals mijn vader. Hij houdt wel van lezen, maar niet van stilzitten. Daarom leest hij gewoon één dik boek per jaar, op vakantie. Het liefst een zware, historische roman van minstens achthonderd pagina’s. Op een campingstoeltje tussen de wijnranken en hooibalen lukt dat namelijk opeens wel. Laatst had ik hem voor zijn verjaardag de roman Vaderland van Fernando Aramburu gegeven (en niet alleen om de titel). Nou had hij ook al een andere dikke pil gekregen, dus ik denk dat hij er over twee jaartjes misschien wel aan toekomt.

Kan ik hem voor die tijd eerst lekker zelf lezen.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 3 september 2018 – Met Jaap Robben, Stefan Hertmans en Nelson Mandela

Jaap Robben debuteerde vier jaar geleden als romanschrijver met Birk. Deze maand verschijnt zijn langverwachte nieuwe boek: Zomervacht. Wij spraken met Robben over de thema's die hij in deze nieuwe roman onderzoekt, waaronder de manier waarop hij Lucien, een fysiek beperkt personage, beschrijft. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: vertaler Peter Bergsma over Muizen en mensen

‘Je moet nooit meemaken dat je eigen vertalingen opnieuw worden vertaald,’ zegt Peter Bergsma, die zojuist een voortreffelijke hervertaling heeft afgeleverd van John Steinbecks klassieker Of Mice and Men uit 1937. Een klein verhaal over een grote vriendschap. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Nacht in Parijs

Boekfragment: Nacht in Parijs

Parijs, veertig jaar geleden. Drie vrienden. Twee liefdes. Een moord. Je herinneringen zijn onbetrouwbaar. Andermans herinneringen ook. Dus hoe weet je wat er die nacht gebeurd is? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Ongeschonden de vakantie door?

Indigo is een young adult-boek waarin liefde, spanning en wraak de boventoon voeren. Daarbij is het de vraag of iedereen de vakantie ongeschonden zal doorkomen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Fred zoekt vriend

Fred vindt het maar een stomme dag, totdat hij slak Piet ontmoet, die hij snel tot zijn nieuwe allerbeste vriend bombardeert. Maar zijn Piet en Fred wel zulke geschikte vrienden voor elkaar? 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Nieuwe titel: De Vrouwe van Myrdin

Nieuwe titel: De Vrouwe van Myrdin

De spannende YA De Vrouwe van Myrdin is opnieuw verschenen bij Dutch Venture Publishing! Een verhaal dat laat zien dat elke magie en elke wens zijn prijs kent. Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis, onze special over geschiedenisboeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com