De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 september 2018

---

Kattenpieten

En jawel hoor, terwijl ik nog stilletjes aan het nagenieten ben van de hete zomer met Zweedse kaneelbroodjes, liggen de pepernoten alweer in de schappen…Te vroeg? Ook ik ontkom er niet aan mij langzaam voor te bereiden op meer winterse sferen, want met de komst van deze lekkernij zijn ook de woorden ‘Sinterklaas’ en ‘kerst’ alweer gevallen op de redactie. Terwijl u net bent aanbeland bij de september-editie van de Boekenkrant, zitten wij met ons hoofd alweer volop in de najaarsproductie.

Deze week werd ik verrast met ‘hét Sinterklaasboek van 2018’: Wie durft? zegt Sinterklaas van Bette Westera met prachtige illustraties van Barbara de Wolf. Daarin spelen geen Zwarte Pieten maar Kattenpieten de hoofdrol! Een boek waar menig kattenliefhebber met mij zijn hart bij zal ophalen, maar het fenomeen heeft ook een bittere bijsmaak. Zo is de klassieker Sinterklaas van Charlotte Dematons op verzoek van de auteur zelf niet meer leverbaar, omdat ze als reactie op de Zwarte Pieten-discussie steeds vaker negatief werd aangesproken op dit boek. Daar hebben Bette en Barbara met hun originele vondst in ieder geval geen last van, maar er is wel een ander probleem: de Kattenpieten zijn bang voor kinderen met honden…

Janneke Blok 

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 3 september 2018 – Met Jaap Robben, Stefan Hertmans en Nelson Mandela

Jaap Robben debuteerde vier jaar geleden als romanschrijver met Birk. Deze maand verschijnt zijn langverwachte nieuwe boek: Zomervacht. Wij spraken met Robben over de thema's die hij in deze nieuwe roman onderzoekt, waaronder de manier waarop hij Lucien, een fysiek beperkt personage, beschrijft.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Column Lex Jansen: Géén commerciële prietpraat

Column Lex Jansen: Géén commerciële prietpraat

In het zwembad speelden kinderen, terwijl een verdwaalde volwassene zijn baantjes probeerde te trekken. Hij botste regelmatig met de jeugd. Op één van de ligstoelen langs de lange zijde van het bad zat ik te lezen, toen iemand me vroeg hoe Nederlandse uitgevers aan hun buitenlandse titels komen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De opvolger

De negenjarige Jakey Frith woont met zijn ouders aan de Engelse zuidkust. Hij is ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van een macabere seriemoordenaar. De Bottenverzamelaar loopt nog altijd vrij rond en wacht het moment af om alsnog toe te slaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Arizona Blues

New York Times-journalist Karen Hart moet vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake in Arizona doorbrengen. Ze probeert het beste van de situatie te maken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: De onverklaarbare logica van mijn leven

Als het adoptiekind van een homoseksuele vader geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag gaat hij zich afvragen waar hij vandaan komt. Genomineerd voor de Hebban Young Adult Clubprijs.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 oktober verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis, een special aansluitend bij de Maand van de Geschiedenis.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com