De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 augustus 2018

---

Italiaans lezen

Het eerste wat mensen mij altijd vragen als ik vertel dat ik Italiaans heb gestudeerd, is: Maar waarom dan? De onofficiële reden, die ik er meestal niet bij vertel, is dat ik graag boeken in het Italiaans wilde kunnen lezen. Toen dat eindelijk lukte, gaf dat een aardige kick. Maar er zit wel een nadeel aan: hoe kom je aan Italiaanstalige boeken in Nederland? In boekhandels vind je ze niet, en bestellen is vaak duur. Mijn favoriete manier is om boeken mee te nemen als ik toch al in Italië ben. Met het gevolg dat ik altijd terugkom met een uitpuilende koffer, omdat ik weer eens te veel boeken heb gekocht.

Deze vakantie heb ik (slechts) vijf boeken meegenomen. Van één daarvan ben ik nu al groot fan: Questa sera è già domani van Lia Levi, dat nog niet in het Nederlands is vertaald. Op het eerste gezicht lijkt het geen opzienbarende roman. Het gaat over een Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog, een aangrijpend maar bekend onderwerp. Wat me verraste in dit boek was de manier waarop de schrijfster de personages neerzet: zonder enig spoortje melancholie, maar juist met een subtiel, haarscherp cynisme dat door haar zinnen heen schemert. Ik hoop dat ik het ooit in een Nederlandse boekhandel zal zien liggen.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 3 september

Op 3 september verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior. Onze kinderboekenspecial zal helemaal in het teken staan van de Kinderboekenweek.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Redacteuren gezocht!

Redacteuren gezocht!

Wij zijn altijd op zoek naar redacteuren (m/v) die het leuk vinden om voor ons te schrijven. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Als Boekenkrant-redacteur bevind je je middenin het boekenvak. Je recenseert de nieuwste boeken, bezoekt de leukste literaire evenementen en interviewt de meest uiteenlopende schrijvers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Kleine brandjes overal

Tegen de achtergrond van een ogenschijnlijk perfecte stad geeft Kleine brandjes overal een prachtig genuanceerd beeld hoe identiteit en families worden gevormd en hoe moederschap verder gaat dan bloedbanden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Megan Jayne Crabbe

Interview: Megan Jayne Crabbe

Scroll eens vijf minuten door Megan Jayne Crabbe’s Instagram en je hebt een hernieuwd vertrouwen in jezelf en de mensheid. De Britse social media influencer straalt een en al positiviteit uit. Haar boodschap: je lichaam is goed zoals het is. Wij spraken Megan over haar boek Body positive power, waarin ze afrekent met onze huidige ‘dieetcultuur’.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Speciale editie van DICHTER., nu in de winkel!

Speciale editie van DICHTER., nu in de winkel!

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze speciale editie van DICHTER. vraagt aandacht voor laaggeletterdheid. Meer dan 30 dichters schreven voor dit nummer meer dan 60 gedichten. Over het nut van taal en hoeveel plezier je er aan kunt hebben. Waarom het voor sommige mensen moeilijk is goed te leren lezen en schrijven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: La Casa

Boekfragment: La Casa

Twee broers en een zus ruimen het vakantiehuis van hun overleden vader op om het te kunnen verkopen. Ze hebben slechte herinneringen aan de man, maar zodra ze deze met elkaar delen blijkt de waarheid anders. Een zomers feelgoodverhaal aan de Spaanse kust.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 september verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken. 

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com