De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 juli 2018

---

Deense wegen

Op een avond in mei maakte ik in een kleine, verborgen theaterzaal in Den Haag kennis met de Deense schrijfster Dorthe Nors, die daar over haar nieuwe boek Spiegel spiegel schouder kwam vertellen. De afgelopen maanden heb ik nog vaak gedacht aan de hoofdpersoon uit dit boek, een vrouw van voorbij de veertig die haar rijbewijs probeert te halen. Misschien was er voor mij - met mijn veel jongere leeftijd - toch nog hoop?

Ook ik bracht net als de hoofdpersoon Sonja wekelijks een paar uur door met mijn rijinstructeur en ook ik deed verwoede pogingen de wegen van mijn stad op veilige wijze te doorkruisen. Autorijden is toch net even wat anders dan je heerlijk te laten meevoeren met de reis die een auteur voor je heeft uitgestippeld in fictieland.

Vandaag kwam dan eindelijk het verlossende woord: ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs! Dat komt goed uit, want deze zomer zal ook ik het land van de schrijfster en de stad van Sonja doorkruisen met de auto, op weg naar mijn vakantiebestemming Zweden. Met ‘spiegel spiegel schouder’ in mijn achterhoofd komt dat vast goed!

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

Redactiestagiair(e) gezocht!

Tijdens een stage op de Boekenkrant-redactie ben je constant aan het schrijven. Je werkt aan stukken voor op de website en in onze fysieke kranten en speelt een belangrijke rol in het runnen van de sociale media. Onder begeleiding van ervaren redacteuren werk je aan de ontwikkeling van een eigen schrijfstijl binnen het spectrum van de Boekenkrant.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Het schaduwspel

In haar nieuwe historische roman beschrijft Simone van der Vlugt de levens van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, en een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis, de zeventiende eeuw. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

In een keurslijf van conventies

Het is 1962, de jonge geliefden Edward en Florence uit het Engelse Dorset zijn net getrouwd en beginnen aan hun huwelijksnacht. In een ongemakkelijk niemandsland tussen oude conventies en de ontluikende seksuele revolutie worstelen de twee geliefden met hun lang onderdrukte verlangens en angsten op het uitgestrekte kiezelstrand van Chesil Beach.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Identiteit, families en moederschap

Tegen de achtergrond van een ogenschijnlijk perfecte stad geeft Kleine brandjes overal een prachtig genuanceerd beeld hoe identiteit en families worden gevormd en hoe moederschap verder gaat dan bloedbanden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Jij en ik

In Jij en ik laten negentien jeugdboekenauteurs zien dat vriendschap grenzen en culturen, afkomst en geaardheid overstijgt, en dat vluchtelingen welkom zijn. Waaronder Jesse Goosens in haar verhaal ‘Een neef uit Palestina’. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 augustus verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com