De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 mei 2018

---

Aanmoediging

Afgelopen week interviewde ik Marieke Lucas Rijneveld in mijn lokale boekhandel over De avond is ongemak. Voor mij is het ondervragen van auteurs niets nieuws, maar het aantal keren dat bij zo’n gesprek publiek aanwezig was, is op een hand te tellen. Schuchter vroeg mijn moeder of ik het leuk zou vinden als zij zou komen kijken. Ze ziet immers elke maand het eindresultaat van mijn interviews op papier, maar had mij nog nooit live in actie gezien.

Gezeten naast mijn oude bassischooljuf maakte ze trots foto’s voor het nageslacht. Na afloop praatte ik na met de enthousiaste boekhandelaar, auteur en vertegenwoordiger van de uitgeverij. Met een grote opkomst en goede vragen uit het publiek waren we allemaal blij met het verloop van de avond. Mijn moeder deed aan enthousiasme niet onder en had tegelijkertijd een frisse blik. Als niet-lezer lette zij niet zozeer op de inhoud van het gesprek, maar zag ze vooral bepaalde maniertjes van haar dochter terug. In plaats van de poëtische schrijfstijl van Rijneveld kwamen in onze nazit dingen terug als: ‘niet aan je oorbel zitten tijdens het gesprek'.

Ik heb nog niet gevraagd of ze bij een volgende gelegenheid weer van de partij is, maar een ding is zeker: de volgende keer komt mijn hand niet meer in de buurt van mijn oor. Bedankt mam!     

Nicole van der Elst 

Eindredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 7 mei 2018 – Met Nicci French, Joke van Leeuwen en Jan Leyers

Met De dag van de doden komt er een einde aan de Frieda Klein-serie van Nicci French. ‘Het is een wrang en raar gevoel dat we nu afscheid moeten nemen van Frieda,' vertelt het Britse duo in onze mei-editie. 'Ze is bijna een decennium lang onderdeel van ons leven geweest.'

Lees verder op boekenkrant.com

---

Wim Aloserij (94) overleden - De laatste getuige heeft gesproken

Afgelopen week bereikte ons het bijzonder droevige bericht dat Wim Aloserij op 94-jarige leeftijd in Hamburg is overleden. Een bizarre speling van het lot, hij was in Duitsland voor een herdenking van een scheepsramp aan het einde van de Tweede Wereldoorlog die hij zelf had overleefd. Maar dat was niet het enige leed dat zijn jonge leven trof.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Murat Isik wint Libris Literatuur Prijs

Murat Isik is maandagavond uitgeroepen tot winnaar van de Libris Literatuur Prijs voor zijn boek Wees onzichtbaar. Wij spraken de auteur onlangs over dit boek waarin hij het verhaal vertelt van een jongen die opgroeit in de Bijlmer. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Renate Dorrestein (64) overleden

Op 4 mei overleed schrijfster Renate Dorrestein. In de loop der jaren hebben we veel aandacht besteed aan haar werk, met als hoogtepunt het gesprek over haar roman Weerwater. In deze nieuwsbrief herplaatsen we dat bijzondere interview nogmaals.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Krantenartikel: Samen sterk

J. Sharpe en Melissa Skaye hebben allebei hun sporen verdiend in het thrillergenre, maar wat gebeurt er als ze de krachten bundelen? Meedogenloos is het meer dan geslaagde resultaat van deze samenwerking. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Jane voor iedereen

Jane Austen stierf 200 jaar geleden, maar ze is nog steeds springlevend! Al haar boeken zijn verfilmd, ze heeft fanclubs, een museum en zelfs een eigen festival. Maar wie wás deze schrijfster eigenlijk? Laat je meevoeren naar het Engeland van Jane Austen in dit rijk geïllustreerde boek vol sfeerimpressies, reportages, tips en quotes. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA, onze young adult-special. 

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com