De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 maart 2018

---

The power of books

Het nieuwste boek op mijn nachtkastje is The Power of Habit van Charles Duhigg. In zo'n 400 pagina's wordt uitgelegd waarom de mens bepaalde gewoontes heeft en hoe deze te veranderen zijn. Duhigg beweert dat de meest succesvolle mensen gewoon goede gewoontes hebben. Vaker sporten, productief werken, op tijd opstaan en ja, zelfs dagelijks lezen, het is allemaal een kwestie van routine. 

Ook al heb ik nog maar een paar pagina's van de New York Times bestseller gelezen, de essentie van het verhaal is vrij duidelijk. Succes is gelijk aan het begrijpen van de psychologie achter gewoontes. Wat succes precies is, is voor eenieder natuurlijk verschillend. Maar ik denk dat ik voor iedere boekenwurm die deze nieuwsbrief leest kan spreken, als ik zeg dat veel lezen onderdeel is van een gelukkig leven. Probeer daarom eens een X aantal pagina's voor het slapen gaan te lezen of de dag te beginnen met een hoofdstuk! Ik kan uit ervaring vertellen dat het leven er inderdaad een stukje beter op wordt! 

Danique Roozekrans

Redacteur Boekenkrant

danique@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 3 april 

In deze editie spreken we met Franca Treur over haar verhalenbundel Slapend rijk, vertelt Murat Isik hoe verguld hij is met het winnen van de Boekhandelsprijs en blikken we met Sarah Holland vooruit op YALFest. Daarnaast doet thrillerschrijver Jo Nesbo uit de doeken waarom hij voor Macbeth koos, toen hem werd gevraagd om een Shakespeare-stuk te bewerken, legt kookboekenauteur Bas Robben uit waarom vet zo’n onmisbare smaakmaker is in de keuken en bespreken we met Wereldwijven een feministisch stripboek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe BKFilosofie verschijnt op 3 april

Na de succesvolle lancering van de BKFilosofie in 2017 verschijnt er op 3 april een nieuwe editie van deze special. Deze uitgave valt samen met de Maand van de Filosofie die traditiegetrouw in april wordt georganiseerd. Deze editie sluit voor een groot deel aan bij het thema van de Maand: verbeelding aan de macht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Krantenartikel: Wijsheid in twee regels of meer

Met een goede 2,3 miljoen volgers op Instagram is Rupi Kaur een fenomeen. Voor de Canadese twintiger met Indische roots was het sociale mediaplatform de perfecte plek om haar gedichten op de wereld los te laten. Met succes, want in 2014 bundelde ze haar teksten voor het eerst en bracht Milk and Honey uit, nu in het Nederlands vertaald als Melk en honing.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Het leven gaat niet altijd over roze

Rosie gaat dansend door het leven, terwijl Rex juist heel serieus is. Als ze elkaar ontmoeten, wordt Rex meegezogen in de tornado van Rosies liefde.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Promotie: Geheimen die je beter niet had kunnen ontdekken

Ziva is het thrillerdebuut van John Winkel, waarin hij op realistische wijze schrijft over de levensbedreigende risico’s die kleven aan onderzoeksjournalistiek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: De zaak tegen Alex Cross

Het nieuwste deel in de succesvolle thrillerreeks over Alex Cross, van auteur James Patterson, is uit!

Lees verder op boekenkrant.com

 

---

Non-fictie

Winactie: De wilde stad

Wij mogen 25 keer 2 kaarten (!) voor de film De wilde stad weggeven aan onze lezers! Dit moet je doen om te winnen: Like ons bericht over deze winactie op onze Facebookpagina, zo simpel is het! De kaarten kun je met een beetje geluk in de dichtstbijzijnde boekhandel die de boekenkrant verspreidt ophalen, vergeet dus niet te reageren welke dit is! Zie voor een overzicht onze webite. De winnaar wordt binnen een week benaderd via een persoonlijk bericht, mee doen kan dus tot uiterlijk 2 april!

Lees verder op boekenkrant.com

 

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

April is de Maand van de Filosofie en dat betekent als gloednieuwe bijlage in deze editie de BKFilosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com