De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 maart 2018

---

Milieuvriendelijke boeken

In ons drukke bestaan vinden of maken de meeste mensen weinig tijd om even te gaan zitten voor een goed boek. Zelf probeer ik elke avond een paar pagina’s te consumeren, maar dit stilt mijn honger niet. Nu heb ik laatst het fenomeen podcast ontdekt en er ging werkelijk een wereld voor mij open! 

Een podcast is een samentrekking van de woorden Ipod en broadcast en bestaat sinds de eeuwwisseling. Je kunt het vergelijken met een radiofragment dat je op elk moment van de dag kunt beluisteren. De onderwerpen die worden behandeld lopen uiteen, van een begeleide meditatie tot een toespraak over de zin van het leven. En, u raadt het al, er zijn ook podcasts waarop boeken worden voorgelezen. Koken met een goede thriller of douchen met poëzie op de achtergrond, het kan! 

Het voordeel is dat je kunt luisteren terwijl je dagelijkse klusjes uitvoert. Daarnaast worden er veel gratis podcasts aangeboden. Boeken kopen kan een dure hobby zijn en, met het oog op de natuur, is een geluidsbestand ook nog eens milieuvriendelijker. Audioboeken zijn volgens mij de toekomst en middels de opkomst van de podcast nu nog toegankelijker. Veel luisterplezier!

Danique Roozekrans

Redacteur Boekenkrant

danique@boekenkrant.com

---

De nieuwe BKFilosofie verschijnt op 3 april

Na de succesvolle lancering van de BKFilosofie in 2017 verschijnt er op 3 april een nieuwe editie van deze special. Deze uitgave valt samen met de Maand van de Filosofie die traditiegetrouw in april wordt georganiseerd. Deze editie sluit voor een groot deel aan bij het thema van de Maand: verbeelding aan de macht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De redactie tipt! 

Ook op de redactie hebben wij zo onze voorkeur qua boeken. Op de website lees je over onze favoriete boeken op het gebied van natuur!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Winactie: Natuurlijk

Wij mogen twee exemplaren van het Boekenweekessay weggeven. 

Dit moet je doen om te winnen: Like en deel ons bericht over deze winactie op onze Facebookpagina, zo simpel is het! Meedoen kan nog tot 29 maart. 

---

Nieuwe titel: Rotgrond bestaat niet 

In Rotgrond bestaat niet probeert Gerbrand Bakker de menselijke drang om de natuur te willen controleren te doorgronden. Hij verwondert zich over van alles wat hij tijdens zijn werk als hovenier tegenkomt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Zo raar! 

Om in het thema van de Boekenweek te blijven presenteren wij de bundel Zo raar van Inger Hagerup, vol met prachtige kindergedichten waar veel dieren in voorkomen! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

April is de Maand van de Filosofie en dat betekent als gloednieuwe bijlage in deze editie de BKFilosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com