De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 maart 2018

---

Oók heel nuttig

Als ik mensen vroeger vol enthousiasme mededeelde dat ik Nederlands studeerde, was de eerste reactie steevast: ‘Wat kun je daar later mee? Lesgeven?’ Na verwoede pogingen om uit te leggen dat je met deze studie zo veel meer kan dan alleen voor de klas staan, is de reactie nog niet veel beter als ik nu vol trots vertel dat ik bij de Boekenkrant werk. ‘Lees je dan de hele dag boeken?’

Hoewel dat ons als muziek in de oren klinkt, kun je mensen er maar moeilijk van overtuigen hoe belangrijk boeken zijn voor onze cultuur en innerlijke vorming. Stikjaloers was ik soms op mijn beide vriendinnen die na de middelbare school geneeskunde zijn gaan studeren. Met mensenlevens redden maak je over het algemeen toch meer indruk dan een mooie krant maken – behalve als je dan misschien net een kopje koffie met Herman Pleij hebt gedronken.

Het deed mij dan ook grote deugd toen een van mijn vriendinnen me vertelde dat ze zich naast haar dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis heeft opgegeven als vrijwilliger voor de VoorleesExpress. Hoewel zij van literatuur dan misschien niet haar vak heeft gemaakt, maakt ze nu niet alleen kinderen beter maar leest ze ze ook nog voor! Naast de gezondheid misschien wel de tweede levensbehoefte.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 5 maart 2018 – Met Griet Op de Beeck, Jan Terlouw en Wim Daniëls

In deze editie van de Boekenkrant maken we ons op voor de Boekenweek die 10 maart van start gaat. We spreken zowel met Griet Op de Beeck, die het geschenk voor haar rekening nam, als met Jan Terlouw, schrijver van het essay. Het thema van de Boekenweek is natuur en we besteden zowel op de literatuur- als op de non-fictiepagina's extra aandacht aan dit thema.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Groot varken, klein varken

Als de Britse, stadse Jacqueline met haar man naar Zuid-Frankrijk verhuist, gaat ze helemaal voor het authentieke, traditionele dorpsleven. Dus ook: je eigen varkens houden en slachten om je eigen karbonaadjes en zelfgedraaide worst te kunnen eten. Dat is het plan. Maar Jacqueline is op slag verliefd op haar twee varkens.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

'Ik wil niemand buitensluiten'

Ooit gehoord van iemand die bactief is, tandart heeft en in een kroelkast slaapt? Het is allemaal een kwestie van een lettertje erbij, een lettertje eraf en even goed roeren. Aan u om te proeven waar het naar smaakt – dan vertelt chef Wim Daniëls ons ondertussen meer over het wonderlijke fenomeen koken met taal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De nieuwe DICHTER. , binnenkort in de winkel!

De nieuwe DICHTER., binnenkort in de winkel!

Meer dan 50 spiksplinternieuwe gedichten van meer dan 25 dichters in een schriftje van 104 bladzijden.

Nummer 7 gaat helemaal over blauw. Over lichtblauw, donkerblauw, hemelsblauw, ultramarijn maar ook de kleur van de lucht, van sommige maandagen, van de diepzee, het bloed van de barones en de mantel van Maria op middeleeuwse schilderijen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Hou op Harry!

Seksistische opmerkingen, managers die naar hun secretaresse gluren, ooms die hun jonge nichtjes bepotelen, kortom grensoverschrijdend gedrag. Peter van Straaten was met zijn tekeningen de MeToo-discussie ver voor. In zijn tekeningen worden deze misstanden als altijd feilloos en met vaak wrange humor blootgelegd.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

April is de Maand van de Filosofie en dat betekent als gloednieuwe bijlage in deze editie de BKFilosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com