De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 februari 2018

---

Natuur is alomvattend 

De redactie van de Boekenkrant is momenteel hard aan het werk om u op 5 maart aanstaande een nieuwe krant te presenteren! Deze editie staat zoals u misschien al wel gelezen hebt volledig in het teken van de natuur, overeenkomend met het thema van de 83ste Boekenweek. Een mooi moment om even stil te staan bij het milieu leek mij! 

Onder mijn collega's vrees ik langzaam de reputatie van een geitenwollensokkentype te krijgen, een prachtige term overigens, maar niets is minder waar. Deze column is daarom voor mij de uitgelezen kans om dit recht te zetten. Ik ben namelijk een natuurliefhebber die zich heeft voorgenomen nooit meer wollen sokken, een zijden blouse of suède schoenen te kopen. 

Gelukkig ben ik niet de enige die dit streven op zich heeft genomen, nee, het niet kopen van dierlijke producten is tegenwoordig zelfs modieus aan het worden! Het hippie imago dat vegetariërs of veganisten lange tijd hadden is onderhevig aan verandering en ik wil deze ontwikkeling maar al te graag aanmoedigen.

Nu vraag ik u natuurlijk niet hetzelfde te doen als ik, maar wellicht kunt u in de Boekenweek van 10 tot 18 maart een Meatless Monday inlassen of een boek lezen over de toekomst van onze planeet. Dat zou mijn natuurbeminnende en boekengekke hart in ieder geval veel goeds doen!

Danique Roozekrans

Redacteur Boekenkrant

danique@boekenkrant.com

---

Nieuwe Boekenkrant en special op 5 maart

Op 5 maart verschijnt er weer een nieuwe editie van de BoekenkrantDeze editie staat volledig in het teken van de natuur, overeenkomend met het thema van de 83ste Boekenweek.

Deze is zoals aangekondigd weer inclusief special, dit maal de BKJunior, vol met dieren!

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Murat Isik wint met Wees onzichtbaar 

Boekhandelsprijs 2018

Afgelopen week is in Boekhandel Scheltema bekendgemaakt dat Murat Isik met Wees onzichtbaar de Boekhandelsprijs 2018 heeft gewonnen.

Wees onzichtbaar vertelt het verhaal van een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer. De roman is gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een ode aan de Bijlmer.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Het jachtgeweer

In deze Nederlandse uitgave van Het jachtgeweer vertelt Inoue in zijn delicate, heel precieze taal een verhaal over liefde, dood en eenzaamheid.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Camino

Camino van Graeme Simsion (Het Rosie Project) en Anne Buist is een humoristische feelgoodroman over vriendschap, familie, liefde en de grote uitdagingen van het leven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Marionet

In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk…

Lees verder op boekenkrant.com

---

Meedogenloos

Meedogenloos is een thriller van het gelegenheidsduo Sharpe & Skaye. Beiden hebben een eigen stijl, die verrassend goed en vlotlezend blijkt te combineren. Drie op zichzelf staande gebeurtenissen op het eerste gezicht, maar schijn bedriegt …

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Gena & Finn

Een nieuwe YA-roman, gebaseerd op eenzelfde soort vriendschap tussen de auteurs en verteld middels e-mails en sms’jes!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

 

Nieuwe titel: De bloemen van Jan Siebelink

Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en de planten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Het gebeurde

Op zondag 4 maart 2018 kunnen bezoekers van het Verzetsmuseum om 14.00 uur de voorstelling ‘Het gebeurde’ bijwonen. De voorstelling duurt 45 minuten en is geschikt voor een leeftijd van 10 jaar en ouder. Het toegangsbewijs van het museum geldt als entree voor de voorstelling.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook kent deze editie van 5 maart een gloednieuwe special als bijlage: de BKJunior.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com